Wednesday, November 21, 2007

no touchie!

"Un lucru e sigur: in ultima vreme, parca i s-ar fi schimbat trupul, nu-i mai suplu sau mai disponibil, ci mai degraba curios, trupul i-a devenit mai curios, iar acest interes, aceasta iscodire s-ar putea numi deja dorinta, da, a devenit mai dornica, fapt care o surprinde si pe ea, dar nu-i vorba de vreo stiinta oarecare, toate astea eu le-am declansat, trupul meu, trupul meu e moneda, moneda aruncata in ea, asa ca, scumpo, fara tine eu am doar un coi..."

"Eu stateam pe scaunul de la bar; cand se uita careva dintre ei la mine, puteam sa descifrez in priviri usoare urme de ura. Stiu sa stau pe scaunul de bar la fel de bine cum stau altii intr-un fotoliu; nu multi pot sa spuna acest lucru despre ei."
Péter Esterházy - O femeie

Aseara o femeie homeless care isi face veacul pe la kogalniceanu mi-a cerut sa ii cumpar trei pliculete de ness, si sa-mi dea banii pentru ele. Initial am refuzat-o, spunandu-i sa-si cumpere singura, dupa care mi-am adus aminte de momentele in care n-am chef sa vorbesc cu cei de la rds, sau cu vreun vanzator, sau cu tanti de la dispeceratul de taxi.. cand si eu rog pe cine e langa mine sa perform acest minor task de human contanct. Asa ca m-am razgandit si i-am cumparat 5 pliculete, pe care i le-am inmanat cu mare atentie sa nu o ating, dupa care am fugit de ea, pentru ca tot insista sa-mi dea banii.

Nu-i vroiam pentru ca mi-era scarba de ea. Nu stiu daca e bine sau rau sa daca sunt eu prea pretioasa, insa n-as suporta sa ating ceva ce a atins ea, care ar putea sa aiba purici sau paduchi sau cine stie ce boli si infectii.. eu sunt genul ala care-si tine respiratia cand trece pe langa cineva care fumeaza sau care arata urat, si ma deranjeaza tare de tot cand cineva miroase urat in autobuz. Iar azi, intr-un autobuz, un nene care statea in spatele meu tusea ingrozitor, nu doar tare ci foarte scarbos, cumva din gat.. si singurul lucru la care ma puteam gandi era cum microbii lui mi se prind in par. (asta s-ar putea sa fie si pentru ca m-am uitat la niste episoade din house in ultima vreme... :) ).

other than this.. abia astept sa ninga si sa schiez.

3 comments:

Iulia said...

Sa inteleg ca nu prea mergi cu metroul la ore de varf?
Acolo si sa vrei sa fugi, n-ai unde. Te prinde multimea ca-ntr-o cingatoare si oricat ai vrea sa ii tii pe unii la distanta (din motivele pe care le-ai enumerat si tu), parca mai rau ii apuca amorul de tine si vor sa te stranga mai tare in brate. Ingrozitor!

Laura said...

nu prea merg, nu... din fericire nu prea merg cu mijloace in comun in general (not because I own a car, which I don't, but because I walk si locuiesc convenabil fata de pe unde trebuie sa ajung.. lucky, I guess :) ).
ar fi rasist sau discriminator daca s-ar instala niste detectori de miros la intrarea in vagoane, si mirositorii ar avea voie sa intre doar in unele dintre ele? :D

perfidius smith said...

miros. duh... :)
miros de duh.

Post a Comment