Wednesday, July 11, 2007

I can't get no sleep - in search of balance

Fara intentia de a dramatiza acest fapt nemaintalnit, consemnez fapul ca azi m-am trezit la 5:45, m-am dus la baie, am baut niste apa, dupa care n-am mai putut adormi la loc. Astfel ca sunt aici, in sufra, cu laptopu'n brate si catching up. E 6:06 si as prefera sa visez ca sa am apoi ce scrie pe dreamlog. Dar lectia de zilele-astea se pare ca este 'ia lucrurile asa cum sunt'.

Si-acuma parca-as vrea sa spun ceva si se incurca cuvintele, se asociaza prost literele pentru ca poate ca si ele vor sa doarma la ora asta, sau daca nu ele, atunci o parte din creierul meu, care nu intelege ce are cealalta. Sincer, nici eu nu inteleg, desi pot usor banui si totusi nu-mi ramane nimic de facut. Decat sa beau o cana de lapte cald (ceea ce tocmai am facut), si sa-mi consolez ochii care ma pisca putin cu speranta ca poate la un moment dat in viitorul apropiat al zilei care tocmai se crapa vom dormi, noi, toate bucatile din mine, la unison, impreuna, relaxant si odihnitor, si daca se poate visand lucruri frumoase cu miresme placute si chiar si muzica.

Am ascultat multa muzica ieri, si seara m-am dat cu motorul si a fost asa, cumva ca un premiu de consolare, dar care chiar isi indeplineste scopul! a fost asa:
ha ha ha, bless your soul!
..you think you're in control?!
well I think you're crazy..

Mi-e frica putin.. de not being in control. Pasiunea si rutina au propriile avantaje si dezavantaje. Necunoscutul poate oferi extreme, dar nu stii niciodata pe ce parte cade moneda. Si acum ma antrenez sa let go si sa am incredere in toate lucrurile alea pe care le cred, cum ca totul este spre binele meu, ca universul este in armonie, ca nimic nu este intamplator si ca in absolut orice este o lectie. Insa din cand in cand uit si ma pierd pe stradute fredonand melodii, privindu-mi umbra pe asfalt si cautand umbre mai mari in care sa ma pierd. But that's not the way.. suntem indivizi unici, oricat am incerca sa ne amagim. E si asta o responsabilitate.. si oricum, ca si intreg poti intelege intregul, ca si intreg poti sustine relatii si oameni, dragoste.. Dragoste din-aia de care vorbeste Osho in cartile lui.

In a world where everything is changing, the fastest way to be left behind is to stay still.


0 comments:

Post a Comment