Saturday, September 09, 2006

ruginiu


sambata dimineata. racoare de toamna si vant aproape rece, misto dupa vara prea calda, 7 oameni in troleul cu numarul 91 se indreapta cuminti fiecare in directia lui. e curat dimineata, s-au strans deja toate urmele dezmatului si orasul se purifica, cei buni se trezesc si incep sa misune pe strazile inca nu inghetate. va veni..
ma uit cu o retinere spre cartea de pihologie sociala si-mi imaginez zile de vacanta la ski si zile de alintat in pat si zile de plaja la mare sau de plimbare in budapesta, dar acum suntem intre, e doar toamna si toamna oamenii se trezesc putin la realitate, si si eu.
mai e ceva pana la craciun, dar cadourile apar de acum si pot sa-mi fac ceai artistic. asta n-are sens pentru voi, dar are sens pentru mine.. se mai intampla..
in minte-mi vajaie curenti luminosi pe care unii le numesc ganduri, si sunt culori care se amesteca, asa ca in videoclipul nou de la madonna, 'do you believe in love at first sight'?
nu-mi mai place calculatorul asta, dar asta va trece peste cateva ore cand va ateriza un avion cu surprize.
uite aline, scriu pe blog si acum ai ce sa citesti cand iti fumezi tigara de dimineata, sau poate aia de seara..
sunt aceeasi persoana si totusi alta in fiecare zi, cateodata mi se pare ca mi se suprapun diferite momente temporale, si am o scurta stare de confuzie, de genul ce fac aici? de ce nu e nu-stiu-cine langa mine? de ce e el? si apoi imi amintesc tot ce s-a intamplat, si sunt tot eu, doar ca parca alta, si totusi parca s-a facut o bucla si m-am intors putin inapoi, imi vine sa fac show-uri din nou si sa ma supar si sa plec pentru ca apoi sa ma intorc spasita la ceea ce conteaza de fapt. imi vine sa fiu din nou absurda pentru ca nu mai conteaza sa nu par copil, acum cateodata sunt, cateodata nu, si ma bucur de expresie de sine oricum ar fi ea.
imi permit din nou sa scriu fraze lungi si interpretabile, cu intelesuri multiple sau fara inteles, imi permit sa adorm in brate si sa ma joc si sa mananc budinca la micul dejun, si sa beau cafea prea dulce cu mult lapte praf, si sa ma dau cu troleul cu gandurile aiurea..
azi e regasirea, cateva luni mai tarziu.
weekend-ul urmator am pauza.
si cateva examene urla 'knock-knock!'
heya. welcome.

4 comments:

charon said...

si mie mi-era dor de-o cana de libertate, un drum pe care sa scrie destinatie, mirosul pietrelor dupa ploaie..
si tie ti-era dor, inainte sa vina.. cu cateva luni mai tarziu.

Laura said...

luni? as spune ani..
mi-e dor
de mine
cateodata
e gol
cateodata
e prea mult
cateodata
mai caut
cateodat-am gasit
tu?

charon said...

cateodata am gasit,
cateodata era ruginiu,
ce-am gasit, eu
din toate

Cris said...

Toamna, anotimpul amintirilor.

Post a Comment