Tuesday, February 23, 2010

leapșă despre pințipii

Am tot amânat să răspund la leapșa de la Zu, deși când am văzut că sunt printre cei tag-uiți m-am bucurat tare tare tare. Sunt într-o fază în care am mai puțină răbdare decât de obicei și attention span-ul unui iepure de câmp cu ochii roșii, așa se justifică amânarea. Plus că sunt prin definiție un procrastinator. Însă m-am hotărât să răspund! Acum. Și s-o fac repede, cum dezlipești un plasture.

Deci, 10 principii de viață.

1. The truth will save you. Eu sunt berbec; se zice că berbecii sunt copiii zodiacului și că au o inocență aparte. Poate că de-asta aleg să spun întotdeauna ce este. Cred că nu are rost să mă ascund în spatele minciunilor sau construcțiilor mentale complicate pentru nimic în lume. With me, what you see is what you get. Și în general mă aștept la asta și din partea celorlalți.

2. Life has to be fun. Mi s-a năzărit la un moment dat că viața mea nu mai e fun, că atunci când suntem copii suntem fericiți și entuziasmați, iar cândva pe parcurs devenim niște indivizi blazați, sarcastici și plictisiți. Așa că unul dintre reperele care îmi dau răspunsul la întrebarea 'is my life going on the right track' este să mă trezesc dimineața cu entuziasm, nerăbdare și chef de joacă. 

3. Live and let live. 

4. Always see the silver lining. Asta e mai greu câteodată, dar mă antrenez. Să-mi aduc aminte tot timpul că nimic nu-i întâmplător, că totul are un rost și că universul e în armonie. 

5. I'm the only responsible for what happens in my life. Adică.. nu sunt victima împrejurărilor. Evident că și principiul ăsta e mai ușor în teorie decât în practică. Dar.. I'm doing my best and I'm getting better at it. 

6. Be true to yourself. Asta e un fel de extensie a principiului nr. 1, cu aplicabilitate directă pe propria persoană și relația cu sine, mai degrabă decât relația cu alții. Și anume să nu mă mint pe mine, să am curaj să recunosc tot și să fiu conștientă de cât mai mult, să accept, să iert și să iubesc. Pe mine. :) 

7. Live the real life, not the virtual one. În sfârșit un principiu mai putin filosofic și destul de nou. Să încerc să stau cât mai puțin pe net și să trăiesc cât mai mult în prezent, centrat. Se leagă foarte bine de..

8. Be present. Adică fii acolo unde ești, cu mintea și sufletul, în clipa prezentă. 

9. Do beautiful things, live beautiful things, search beautiful things, look at beautiful things. Vreau să am o viața frumoasă, cu oameni frumoși, cu suflete frumoase, cu lucruri și locuri frumoase. Cu zâmbete și good vibes. 

10. Everything out of love. Unconditional. Am citit despre iubirea pe care o au ființele evoluate pentru întreaga lume, pentru planetă. I'd like to get there. :) O floare este la fel de frumoasă și dacă e în mijlocul junglei și nu o vede nimeni.

Gata, phiew :) Mulțumesc Zu pentru oportunitatea de a-mi dezvolta răbdarea și concentrarea :P

Merge mai departe la Older, Titus și Sana, dacă au chef de joacă :)

6 comments:

Anonymous said...

foarte faina insiruire de ganduri :)

Laura said...

:) 10x

and since you liked it.. tag, you're it! astept sa citesc :)

Zu said...

:-) eee, ma bucur ca ti-a placut...

P.S. Am doi berbeci in familie :D

Laura said...

si sunt kidz, nerabdatori, alintati si fac gafe?

Titus said...

M-am jucat in weekend si a iesit un set de 10 principii :)

Zu said...

:D foarte incapatanati...

Post a Comment