Tuesday, October 31, 2006

shine on

Sub razele de soare cu dinti, obiectele de pe langa mine lucesc inselator, te cheama sa le atingi si apoi te surprind cu raceala. Si cerneala asta sclipeste putin, pana sa se usuce complet, si mapa pe care se sprijina foaia, si unghiile mele care probabil, ca si scoicile, au in compozitie si ceva sidef.

Ma gandeam putin mai devreme la patratele si felurile lor. Patratele de ciocolata, patratele geometrice, patratele elastice care ii tin pe oameni mereu impreuna, la un nivel imaginativo-sentimental, patratele de hartie, colorate cu reclame, cuburi apoi, poezii sub froma de cuburi sau despre cuburi, patratele stralucitoare ca asta pe care il desenez acum.Pentru indragostiti sau prieteni buni, cuvintele au deseori alte semnificatii, corelate cu povesti sau pur si simplu cu alte sensuri, personale si personalizate. Nu stiu care ar fi explicatia, speculand, gasesc nevoia de a fi special, sau nevoia de creatie, de constructie a unei pseudo-lumi cu nuante usor diferite, de consolidare a unui patratel personal si deosebit.

Raze de soare ca o binecuvantare, si sclipiri de galben stralucitor care se revarsa pe retina mea din toate culorile de-aici, si din rosu, si din portocaliu si din tot. Asociez galben-stralucitor cu divinitatea, ca o aureola dintr-o icoana pe sticla, facuta cu staniol auriu.

Sunt (in sensul ca exista) locuri in care nu mi-as scoate laptopul la vedere sub nici o forma, cat as fi eu de naiva (sau increzatoare) in general. Ca si acum, cand stau pe o banca langa o gara, si oricat de linistita mi s-ar parea atmosfera, ascund undeva o frica si o retinere fata de astia de-si fac veacul pe-aici. Asa ca ma joc cu-o foaie, pe asta sigur nu o vor vrea.

Patratelul se restrange si iubitul o sa ajunga aici in curand, si drumul spre Bucuresti se va relua, dupa pauza de plaja si sclipire.

Monday, October 16, 2006

REply

REply

Te iert si te ajut
si-ti spal ochiul
si te intorc cu fata
spre invizibilul rasarit din lucruri.

Te iert si te ajut
si-ti spal inima
si-ti torn aburul sufletului,
printre degetele mele.

Te iert si te ajut
si ridic de pe tine
trupul cel nou care-ti apasa
si-ti striveste trupul cel vechi.

Te iert si te ajut
si ridic de pe tine
ingerul negru
care ti-a indurerat caracterul.

Acum esti liber, exprima-te. :-)


Thursday, October 05, 2006

again no time

fetele se plimba prin oras si-si cumpara hainute faine si cat mai ieftine..

toata lumea asteapta iarna acum, si se bucura de vara care a ramas clandestina pana in octombrie.

ea nu mai vine, desi ar fi trebui sa fie aici de cel putin 10 minute. oricum, nici eu nu sunt gata inca.

poza asta imi place mult de tot... am cautat-o azi si am gasit-o, exact pe ea, exact pe ea o vroiam.

se plateste intretinerea si curentul si cablul, pensiile vin pe nesimtite la batraneii care se transforma pe zi ce trece in fantome translucide, trecand incet incet in ne-existenta.

lumea merge in continuare si noi ne pierdem in mici probleme care nici nu sunt probleme. de fapt nu stiu daca exista probleme pe lume, ce stiu e ca exista situatii care apar pentru oameni ca fiind probleme. de fapt lucruri se intampla.. in continuu, lucruri se intampla si noi le punem etichete in loc sa le primim asa cum sunt.

mie-mi palce ca sunt 30 de grade pe 5 octombrie.
unora li se pare ciudat.

nu mai am timp, si ma duc sa ma imbrac ca sa ies in oras.
mai scriu.
kisses.

Tuesday, October 03, 2006

promise

ma tot dau pe blogurile pe care le citesc de obicei, si am un sentiment profund de dezamagire de fiecare data cand nu este nimic nou. si ma intreb acum, oare asa simtiti si voi cei care cititi aici la mine? existati voi, care cititi aici in baze permanente?

am sa scriu mai mult. nu stiu daca pentru voi sau pentru mine, cert e ca mi-e dor de blogul asta si de timp petrecut aici. it's a promise mister frodo! :-)