Saturday, November 20, 2010

just sounded familiar

And you're gonna remember all the horrible things I've done, and you'll try to convince yourself that I've changed. But I'm gonna start doing all those horrible things again, cos' I haven't changed, and then you will realise that I am an insane choice.
House M.D., s07e01

Friday, November 19, 2010

imagine that


M-aș îmbrăca la fel ca fata aia din stânga. Mi-aș strânge părul la spate și m-aș aduna în haine negre de balerină, cu o fustă din piele, prea scurtă, cu un body bărcuță și cu balerinii cei mai simpli. Aș fuma o țigară, m-aș da într-un leagăn și aș fi așa.. supărată și melancolică. :)

Poza e de aici.

imagine life without cheese

In India nu se prea mananca branza. Probabil ca daca as fi stat acolo putin mai mult, as fi primit din cand in cand cate un pachet cu branza camembert si zacusca. As fi trimis in schimb saluri din kashmir si nuci de cocos. Nici macar n-am prins sezonul de mango. Si nici festivalul lor cel mai mare, Onam. Si daca ma gandesc bine, nici macar o nunta.

Imi dau seama de aici de departe ca puteam sa fac unele lucruri altfel. Am invatat mult despre cum trebuie abordata o cultura noua, prin multe 'asa nu'. Data viitoare, chiar daca va fi intr-un alt colt de lume, sunt sigura ca o sa fie mai bine.

E important cred sa renunti in prima faza la tine, la obiceiurile tale, la echilibrul pe care incercai sa ti-l gasesti acasa, si sa observi. Sa te lasi putin liber ca sa te adaptezi la locul si oamenii noi fara frustrari. Una din cele mai mari frustrari pe care le-am avut in India era faptul ca nu prea aveau mijloace de transport in comun prin oras. Ma rog, aveau, dar erau sub orice critica, nu neaparat ca si conditii cat ca program. Era foarte greu sa traiesti fara o masina si asta ma deranja ingrozitor. Ce e interesant e ca ma deranja asa, ca un bazait pe fundal. Nu m-am uitat niciodata direct la aceasta problema, daca as constientizat-o probabil ca as fi putut s-o dau la o parte.

Erau mai multe lucruri din-astea. Cum ar fi ca nu puteam sa alerg, iar mie imi place sa alerg de cel putin cateva ori pe saptamana. Nu puteam sa fac sport, desi inainte sa ajung acolo imi imaginasem ca o sa-mi fac o rutina in care sa includ piscina in fiecare zi. Pe dracu', sa-ti planifici o rutina inca inainte sa ajungi intr-un capat al pamantului e o mare prostie.

Live and learn. Poate ca o aventura ratata dar plina de invataminte de toate felurile poate sa fie o baza pentru o viitoare aventura reusita.

Oricum, pana una alta, am trecut prin cea mai grea scoala de sentimente :) Si am absolvit, chiar daca cu greu :)

Monday, November 15, 2010

relative reality

Decăzusem până într-atât, încât dacă aș fi avut de ales între a mă îndrăgosti de-o femeie sau a citi o carte buna despre dragoste, alegeam cartea. 
Dacă te uiți cu lupa la apa pe care-o bei - mi-a spus un inginer - ai să vezi că apa e plină de viermi, mici-mici de tot, care nu se văd cu ochiul liber. O să vezi viermii și n-o să mai bei. N-o să mai bei și-o să crăpi de sete. Sparge lupa, jupâne, sparge-o, ca viermișorii să dispară pe dată, să poți bea și să te răcorești! 
Nikos Kazantzakis, Zorba Grecul

Monday, November 01, 2010

one of the lows

I used to be happy.

Pic's from here.

a toi



my latest favorite.