Tuesday, August 17, 2010

where are you

În multe din cărțile pe care le-am mai citit despre spiritualitate se regăsește ideea că pe măsură ce te apropii de o stare de grație, de iluminare, simți tot mai puternic legătura cu TOT, te simți parte dintr-un întreg, de fapt te simți întregul, cuprinzi tot și trăiești o stare de iubire.

La polul opus ar fi sentimentul de izolare, de singurătate, de 'I don't belong', care vine la pachet cu tristețe, frustrare și plâns de milă. 

Do you ever feel like you belong?
____

















found @ Lolita's (fără nici o legătură cu textul)

5 comments:

Anonymous said...

Hei, L

Legat de subiectul asta sau nu (sau poate legat de..din alt film), am gasit intr-o carte, exact la pagina cu numarul 13, o chestie care m-a bulversat in bine (daca pot sa zic asa): cica in traducere literala din greaca veche, A PACATUI inseamna A RATA ESENTIALUL existentei umane (a trai fara pricepere, orbeste). Si cica de-aici ni s-ar trage noua suferintele. Deci spiritualul nu are de-a face cu credinta, ci cu starea constiintei noastre si ce facem cu ea.

Si ca sa nu zic ca sunt pe langa subiect, gratia (si tot ce aduce ea cu sine) vine daca te-ai eliberat de MINTE si daca ai ramas doar TU cu constiinta treaza, fara ganduri, vaicareli, laudarosenii, orgolii gadilicioase, dezamagiri, amintiri...Daca ai reusit asta, nu mai conteaza if you belong or not...pentru ca accepti ce e si cum e si esti ok. Ce zici, simplu nu?:)

Cu drag,

L.

Laura said...

Daa, foarte simplu :) Cred ca tre' sa ma intorc in India :P

Anonymous said...

daca te duci in india...vezi ca e o oferta de la finnair ...435Euro...sa nu zici ca nu am grija de viata ta

Laura said...

thanx :) dar cred ca o sa ma orientez spre un loc cu aer respirabil. I'll let you know, sa-mi zici de avioane ;)

Anonymous said...

respirabil? pai mergi in elvetia...imposibil sa nu ai pe cineva acolo...

Post a Comment