Wednesday, July 30, 2008

no title

I cut my hair. And went shopping.
În noaptea asta plec la mare pentru câteva zile. Call me if you're around.. It's gonna be friendly days, chilled and full of books. Full of words. It's me and my fantasy worlds now..

Și niște poze din Elveția..

 google penguin
 mai că-mi venea s-o mănânc :P
pinienkerne for the friendly pidgeons
alex

the future of food

aici am văzut un filmuleț foarte interesant despre organisme modificate genetic și the future of food.

Filmul prezintă rezultatele unor investigaţii minuţioase despre adevărurile teribile din spatele industriei alimentelor tratate chimic şi modificate genetic, a căror dezvăluire a devenit deranjantă pentru unele cercuri de finanţişti.
Putem auzi şi vocea intimidată a fermierilor ce au fost afectaţi de interesele dubioase ale marilor companii multinaţionale care promovează aceste tenologii. Implicaţiile cu totul dezastruoase asupra sănătăţii oamenilor, politicile guvernamentale şi globalizarea reprezintă tot atâtea motive de protest pentru organizaţiile ce promoveaza o viaţă sănătoasă.
Pentru cei ce vor să audă şi să vadă, filmul este un semnal de alarmă asupra pericolului folosirii inconştiente (de către naivii agricultori promotori ai OMG, care nu înţeleg ce se petrece) sau de-a dreptul criminale (de către finanţiştii care vor să aibă patent şi monopol asupra tuturor seminţelor şi plantelor de pe Pământ) a culturilor de plante modificate genetic şi introducerii acestora în alimentaţia noastră!

Friday, July 25, 2008

pentru ioana

 
detalii aici, ioana aici :) 

trying

vara telefoanele sună mai des, și întâmplările au parcă un iz puțin mai easy decât iarna, când sentimentele sunt accentuate de frig și de întuneric, care fie fac durerea mai neagră și mai rece, fie lumina sufletească mai puternică. am o imagine în minte, cu obraji roz și înghețați, cu un zâmbet larg cu dinți albi și ochi puțin umezi, fericiți și foarte stralucitori.

"Nu ma enervez niciodata si uneori nu e bine". mda..

Wednesday, July 23, 2008

metallicaaa

away to the concert!! many many many many thanx to vulpe care mi-a donat biletul ei câștigat :*

later edit: veni vidi vici. all in all it was nice. a plouat și s-a oprit ploaia când s-a terminat concertul. ironic like that. deși metallica nu e neapărat my kind of music, mi-a plăcut să-i văd în concert. mi-a plăcut mult de tot crowd-ul de-acolo, mulți oameni pasionați și ok (no cocalari, yeey) care se bucurau foarte tare de muzică (ignorant as I am when it comes to metallica, for me it was mostly noisy); eram mândră de ei că știu multe versuri. :) am rămas cu senzația că metallica este de fapt o comunitate. iar the band au fost foarte foarte umani și calzi.

____________________

îmi doresc mult de tot să merg la un concert keane. I might react like the guy who cried of happiness at the muse concert (haven't seen him myself, but have heard stories)

Monday, July 21, 2008

stop

Sunday, July 20, 2008

still

lumea fie nu răspunde la telefon fie e la mare. sau ocupată, oricum..
citesc jurnalul lui Jeni Acterian și mă regăsesc în multe din gândurile ei. mi le notez pe bucăți de hârtie, și poate că la un moment dat o să ajungă și pe blog.

după polished glossy zürich, bucureștiul arată mai prăfuit ca niciodată și oamenii mai prost îmbrăcați ca oricând. am citit în revista easyjet că nu mai știu cine a zis că dacă e să settle down undeva, one should have the wisdom to do it there.

mi-am cumpărat un special travel edititon tommy girl, și când am ajuns acasă am văzut că de fapt e tommy boy. frustrant.

mă surprinde câteodată când mă iau oamenii mai în serios decât mă iau eu însămi.

later edit: vând parfum tommy. două sticluțe de câte 30 ml, 30 de euro. adică exact cu cât le-am cumpărat.

an even later edit: on second thought, I think I'm gonna give it to my dad. că tot a fost ziua lui de nume azi. from me and alex. 

Monday, July 14, 2008

die schweitz 1

azi chiar mi-a părut rău că nu am aparat de fotografiat. că n-am împrumutat unul.. și că nu mergea nici camera de la telefonul cel cheap, care poate să facă acum doar poze în culori neon. era un semn de lemn pe marginea drumului, care spunea în italiana că e o zonă de protejare a marmotelor. sau așa ceva. nici nu mai țin minte exact cuvintele.. dar tare tare haios.

și l-am văzut în timp ce conduceam pentru prima dată ever singură singurică în mașină. vreo 40 de km dus întors. :) țară nouă, drum necunoscut și pentru prima dată cu mașina respectivă. care avea și cutie automatică. hah! I will never forget you, little volkswagen, you cute little mountain car..


so.. eu sunt aici





am și niște poze, dar să țineți cont că nu sunt făcute de mine. le-am gasit pe google.. dar sunt de aici, that I can tell you. e verificat ;) 
când văd așa locuri mișto, întâi îmi pare rău pentru oamenii din românia. un fel de sentiment pentru patrie și popor, ce frumos ar fi să fie și ei zâmbitori și senini și fericiți. înțeleg însă că nu se poate încă, și-mi pare puțin rău că n-o să fiu prin preajmă când o să fie și în românia așa frumos și liniștit. rânduială, cum ar fi spus bunica mea..

apoi inevitabil mă gândesc cum ar fi să locuiesc într-un loc din-ăsta vestic, funcțional și frumos. unde anume ar fi mai bine, ce-aș putea să fac să câștig bani, dacă mi-ar plăcea clima și limba, dacă mi-aș face oare prieteni, dacă mi s-ar face dor de românia.. .. n-am ajuns la nici o concluzie


am mâncat nou pine nuts, care mi se par absolutely brilliant! și speaking of, știți cumva dacă se găsesc în ro? că eu n-am mai văzut și n-am mai auzit de așa ceva, și sunt atât de bune și healthy!



 same goes for pékan nuts. 

maine călătorie pe un munte mare. :)

miercuri zurich. la țară e bine, dar abia aștept niște urban life..

Saturday, July 05, 2008

werchter

i wish i were in werchter. according to wiki, the 2003, 2005, 2006 and 2007 editions received the arthur award for best festival in the world at international live music conference (ILMC). but i wanted to be there even before i found this out, just now. even though today i wouldn't have known weather to choose kings of leon or kate nash. i mean sure, kings of leon, but then again, kate nash..! rockwerchter.be, just go see the line up. man, i wish i were in werchter.. next year, maybe, 'd be kinda cool.. and anyway, tonight i'll see manic street preachers and kaiser chiefs here in bucharest. they're pretty cool. but kaiser chef's 'll be performing in werchter tomorrow. along with the kooks and panic at the disco and beck.. it's kind of raining in werchter, at least here it's sunny and windy... 
(it's pretty clever that when i copy/pasted some text from wiki, the links copy/pasted themselves, must be one of blogger's new tricks :) )

Thursday, July 03, 2008

design your life

I would like to have a beautiful home, full of light all day long, with white walls and huge windows. And I'd like all the stuff in it to be simple and smart, beautiful to look at and exciting to use (like my macbook, for example).

La compagnie du ciel makes beautiful ceilings...


 And I would like to have mini-hammocks in my living room..
(these are from the google offices in zurich, I found'em here)
And I'd like a cool chair to lay comfortably in the sun and read.. 
(from here via TrendsNow)

Tuesday, July 01, 2008

updates

Am multe lucruri de spus și nu știu de unde să încep. :)

Azi am susținut lucrarea de licență, a fost bine cred, încă nu știu nota. Dar e tare mișto că s-a terminat. Tot. Tot ce ținea de mine, cel puțin. În sfârșit, sfârșitul acestui an care nu mi-a plăcut deloc. I hate endings, and finishing stuff..

În weekend am fost la mare unde a fost foaaarte frumos, just what I needed. Și recomand cu multă căldură Shire la prânz. Între orele 12 și 3pm, când arde soarele mai tare, la Shire te poți adăposti ca să dormi la umbră, să citești sau să te joci cărți, într-o atmosferă nice de lounge și chill, cu saltele și oameni liniștiți. Mi-a adus aminte de un spațiu de lounge de la sziget de acum doi ani. I-a plăcut și lui R., care a zis că nu se aștepta să existe așa un loc în România.

And finally, am introdus inline comments pe blog. Am aflat despre noul feature de la Gramo, doar că explicațiile de pe blog-ul lor nu au funcționat la mine, probabil pentru că template-ul pe care îl folosesc e puțin mai special. Așa că am aprofundat problema aici, și a funcționat cu varianta a 3a. Și acum my pretty blog design nu va mai fi întrerupt de pagina urâtă și ne-asortată a comentariilor. :)

And now, all I need to do is choose a fish bowl. (apropo de ce-am scris aici)