Thursday, June 26, 2008

"E poate adevărat că nu existăm cu adevărat până când nu ne vede cineva existând, nu vorbim cu adevărat până când nu înțelege cineva ceea ce spunem, în esență, nu suntem pe de-a-ntregul vii până când nu suntem iubiți."
- Eseuri de îndrăgostit, Alain de Botton, cap. xiv, 2

rubik's for the blind

inventat de
via
so simple and yet such a breakthrough

Wednesday, June 25, 2008

the proof

Grad day today.
So nice.
Cu oameni frumoși și îmbrăcați în hainele de duminică, părinți entuziasmați și the end of an era. Încă un marker al "momentului".

(Ea e mama. I love mama.)

Sunday, June 22, 2008

i feel tired

Am obosit. Rău de tot.
Nu mai pot și totuși mai trebuie..
Pe de-o parte lucrez mai bine sub presiune. Când deadline-ul e departe, nu fac nimic..
Pe de altă parte, nu știu să-mi dozez munca și rămâne prea mult pe ultima sută de metri.
Și atunci obosesc rău de tot, ca acum.
Încă puțin..

multitasking

Friday, June 20, 2008

this is such a nice song!



tell me what you're thinkin` now
dont be shy

he said alright i'll try

well the stars up in the sky
and the leaves in the trees
all the broken bits that make you trip up and the grassy bits inbetween
all the matter in the world
that's how much that i like you

she said thanks i like you too
he said cool

a chuva

Îmi place foarte tare când plouă. Mai ales când începe cu tunete și cu fulgere, dacă e și vânt cu atât mai bine. Vântul e grozav, atâta timp cât nu e crivăț. Îmi place să plouă cu picături mari mari de apă, care să se izbească și să facă mult zgomot, să nu se mai audă nimic. Îmi place că ploaia alungă praful din aer, și țânțarii și fluturii de noapte care altfel vin să moară la noi în lustră. Mici Icari.. Îmi place că-i alungă și pe oameni de pe străzi. De preferabil unii în brațele altora.. Îmi place că atunci când plouă nu mai trebuie să pleci nicăieri. Și viața e mai simplă, și ceaiul parcă e mult mai bun. Și dormi mai bine când plouă. Și te concentrezi mai bine dacă trebuie să scrii vreo lucrare de licență, de exemplu.. Pentru că oricum n-ai ce face pe-afară.

Thursday, June 19, 2008

little pieces of heaven

Azi am mâncat cele mai bune fursecuri ever. Jumătate de fursec chocolate chip și jumătate de fursec chunky peanut butter. Și dacă în general mi-e foarte ușor să aleg care este preferatul meu dintre două lucruri, whichever they may be, acum mi-e absolut imposibil. They were both just divine... rindu

So, mulțumesc (zâmbitor kenyit) Fursecului și pe această cale, cu mult mult drag!

Și în semn de support am pus în sidebar un link spre headquarters-ul virtual și un widget prin care se pot face donații pentru proiectul cel absolutely brilliant de îndulcire cu prăjiturele făcute din ingrediente alese și pasiune.

Can't wait for next week's treat!

later edit: on second thought, cred ca widgetul e cam inutil aici pe blog.. așa că pentru susținere am pus logo-ul nice al Fursecului, cu link pe el. l-am ajustat puțin ca să se încadreze frumos în sidebar, hope that's okay..

Wednesday, June 18, 2008

we all need a fish bowl



the paradox of choice - the more choice you have, the more miserable you get.

Tuesday, June 17, 2008

let's make history

Firefox lansează firefox 3.0 și vor să intre în cartea recordurilor pentru cele mai multe download-uri în 24 de ore. Smart marketing, and fun for the fans.

Eu am aflat de la Gramo, care ne spune și că cele 24 de ore încep în .ro diseara la 8. Can't wait. razz

later edit: firefox 3.0 is pretty sweet!

Sunday, June 15, 2008

cool stuff


Am o durere foarte ciudată în umărul drept. Cred că i s-a făcut dor, s-a concentrat acolo dorul, pentru că mie altfel mi-e foarte bine. Am venit pentru câteva zile să-mi încarc bateriile de la sursă, aici unde lumina e perfectă întotdeauna, aerul e respirabil și dragostea din plin.

Noile descoperiri sunt TED și last.fm. Știu de amândouă de destul de mult timp, și totuși I never took the time to check and figure them out. Until recently. Despre TED, e o sursă aproape nelimitată de inspirație. No more South Park episodes while I eat, no more stupid sitcoms or silly videos on youtube (sau mă rog, definitely not as many.. :) ). Am postat un video despre dragoste acum câteva zile, și vi-l recomand și pe ăsta. E despre living a life of purpose. Soo inspiring.. Și am mai văzut unul despre women with passion. Îmi plac atât de mult oamenii care vorbesc acolo pentru că sunt modele pe care nu le poți vedea altundeva. În primul rând sunt profesioniști în ceea ce fac, orice ar fi, dar în afară de asta, par să aibă o înțelegere foarte profundă a lumii, sunt culți dar liberi și plini de viață și suflet, spirituali (as in elevated beings) , well.. grozavi într-un mod care nu este ego-ist. I can only hope to be like that one day.

Mai mundane, dar tot fascinant, last.fm este o chestie deșteaptă și flexibilă și din viitor. Check it out, I promise you you are going to love it! Load the website, după care type your favourite artist and click "play".

--
poza

Thursday, June 12, 2008

love makes the world go round



am și comentarii, dar nu e momentul acum. o să..

Monday, June 09, 2008

the empathy of surrounding objects

"When people cry, they can dry their eyes with tissues. but when apartments cry, it takes a lot to mop them up." - Chung King Express

Friday, June 06, 2008

anxiety |a ng ˈzī-itē|

noun ( pl. -ties)
a feeling of worry, nervousness, or unease, typically about an imminent event or something with an uncertain outcome : he felt a surge of anxiety | anxieties about the moral decline of today's youth.
• [ with infinitive ] desire to do something, typically accompanied by unease : the housekeeper's eager anxiety to please.

(Oxford American Dictionaries)

you and me

today I woke up with this song playing in my head..

Thursday, June 05, 2008

tormenting

Ce chin.. ce bâjbâială în necunoscut, din aproape în aproape, din link în link, din cercetător în cercetător și efortul de a-i pune cap la cap într-un text coerent, identificând în același timp ideea de explicat, așa ca somonul, dar nici măcar, din aproape în aproape din ambele sensuri până la punctul de echilibru perfect, în care textele și ideea se bucură împreună și se completează perfect. Sper doar să vină mai repede.. 

Wednesday, June 04, 2008

more searches

pentru ca Alex s-a distrat data trecută când am făcut asta, o să vă povestesc despre ce mai caută oamenii care se împiedică aici..

zile nastere mcdonalds - horror. mcdonalds sucks și nu e bine să vă duceți copii acolo. dacă aveți peste 18 ani și vreți sa va faceți ziua la mckk, hah, go for it!
my mind blog - nu știu despre mintea ta.. este însă o teorie care spune că în esență we are all the same.. deși nu cred că acea esență include și mintea..
quote house we're all on planes - da, mi-a placut si mie citatul asta din house m.d. aici e. (și din aceeași cateogrie..)
thing is, hope is for sissies

give up the chance of something real so that you can hold on to hope
house rather imagine escape fail
live is dangerous and complicated and it's a long way down
iubim sunrise
- iubim, iubim..
fobia fata de gandaci - hideous little creatures..
ce este ciocolata - pentru o compunere la română, sau cum?
urme pe care le lasi - așa, ce-i cu ele? alea din zăpadă sunt mișto.
where would you go back in time? - I would rather go into the future..
incarcator ipod - pe-al meu l-am pierdut odată în buzunarul de la halatul de baie..
film cu un joc cu o cutie - jeux d'enfants?
perfidius smith - hm.. interesantă căutare.. este aici unul, da' s-ar putea să fie fake jelir
tricou google - proud of it

that's all, folks!

Tuesday, June 03, 2008

more music I like



ei sunt Pigeon Detectives. și mie îmi place de ei. poate vă place și vouă..

end of faculté

hah! razz


Ada Milea - Ra-ta-ta

în pauză

Tocmai am avut o tentativă de a sta la soare pe balcon. O declar oficial eșuată, pentru că e penibil, ușor stupid și de fapt destul de incomod, jumătate la soare și jumătate înăuntru, unde e suficient de umbră să se vadă ecranul laptopului.
Abia aștept să se termine povestea asta și să merg la mare, să merg în parc să citesc și să beau limonadă pe vreo terasă. Să stau în soare. Dar e un "abia aștept" liniștit și fericit, în momentul ăsta deloc frustrat. Mă simt bine așa albă, e ca un fel de semnal, ca o dovadă a efortului intelectual (asta suna cam pretențios, dar mă rog.. razz) pe care îl depun. Mi se par mai frumoase fetele cu parul prins neglijent și ochii obosiți de atâta citit decât platinatele bronzate.
În rest, mă tot gândesc și lucrurile sunt tot mai clare. Profit de momentele în care am mintea limpede ca să mai caut o concluzie, o explicație sau inspirație pentru suflet și pentru minte, încă o punte între ele..
I'm good. senyum

later edit: nu știu cum să fac să scot nasty borders de la cute emoticons.. am urmat întocmai instrucțiunile de aici, și degeaba... dacă știe cineva.. vă rog.. dacă nu pentru mine măcar pentru emoticoni.. săracii.. confined in their little boxes.. uite: doa

Monday, June 02, 2008

vreau...


another reason to go to India..
daca nu are zahăr, înghețata asta pare a fi the prefect treat. iar dacă are.. well.. tot merită încercată.. yumm.. coconut icecream..
(de aici)

Sunday, June 01, 2008

hepi song



it has a nice beat to it, doesn't it?