Saturday, May 31, 2008

more on procrastination



thanx to Irina, she told me about this video. about this guy, actually.. Lev Yilmaz - all his youtube movies are pretty cool, insights on life.. really nice to see, especially recommended when procrastinating.. razz

înmiresmare

De câteva zile miroase a tei, și de ceva vreme, prin Cișmigiu, a soc.. Iar aseara, pe bulevardul Unirii, pe porțiunea dintre Piața Constituției și Piața Unirii, mirosea foarte tare a niste flori portocalii, care mi-au adus aminte de bulevardele din Braila..

[Despite our belief that sight and hearing are the two most important senses to our survival, from an evolutionary perspective smell is one of the most important senses. To recognize food or to detect poison, smell is the sense that almost all other mammals use. Because of this basic feature yet vital role, smell is one of the oldest parts of our brain. Trygg Engen, a psychology professor at Brown University notes that smells serve as "index keys" to quickly retrieve certain memories in our brain. This primitive yet essential role is probably why smells trigger memory more than does seeing or hearing.] de aici. (iar poza e de aici)

Se întâmplă așa de multe lucruri, festival de teatru la Sibiu, de film la Cluj, de teatru stradal în București, și One World, peste o săptămână o să fie Street Delivery, pe 2 iunie e ziua Italiei, cu filme la sub_Cărturești... Dar în prag de licență, nu mai există nimic. Parcă aș fi în stand-by mode, totul este dismissed din start, pentru că pur și simplu nu mai e timp. Iar apoi, după momentul cel mare, va urma.. pam pam paaam.. hăul..

Tuesday, May 27, 2008

cum faci diferența între intuiție și paranoia?

Unul dintre felurile prin care îmi ghidez existența este să mă raportez la ce simt, la "the gut feeling". Însă e inevitabil să nu mă întreb în ce măsură acest sentiment se racordează la armonia universală, și în ce măsură la propria mea rațiune, care în unele zile este mai puțin veselă decât în altele.

Saturday, May 24, 2008

imagination





Horacio Salinas, via.

Thursday, May 22, 2008

procrastination



l-am găsit aici. îmi place mult cum e făcut, cum se face trecerea de la o imagine la alta, așa cum trec în minte de la un gând la altul. îmi place cum e vorbit, cum unele porțiuni sunt spuse mai apăsat, și transmit acel sentiment de angoasă pe care îl mai simți din când în când, while procrastinating. și îmi mai place pentru că spune de mai multe ori de ceai.
I drink a lot of tea. wink

procrastination is watching a video about procrastination
procrastination is writing about it on your blog

Wednesday, May 21, 2008

food! ball..

în seara asta, băieții se uită la meci. și cei care nu s-ar uita în mod normal, pentru că e finala. mă întreb ce fac fetele.. dacă fac ceva deosebit, dacă au profitat de ocazie în vreun fel, dacă este, in any way, o ocazie. (feel free to answer, să zicem că e un poll calitativ, cu o întrebare deschisă)

eu mă dau pe net și editez o lucrare pentru la facultate și din când în când mă mai uit pe livescore.com. unde acum, în minutul 36, scorul e 1-0 pentru iu-nai-tiiiid! ..ceea ce mă bucură razz

Monday, May 12, 2008

português brasileño

De câteva zile a apărut în lista de link-uri din dreapta paginii o nouă categorie, denumită cu drag "I love português". Pentru că.. well.. I love português.

Și acum că pasiunea mea se transpune tot mai mult de la nivelul de dorințe la cel de fapte, it seemed only natural to put it here on my blog. Link-urile sunt mai mult decât utile, mai ales pentru cineva care învață on his own, like myself. Am găsit lecții audio, resurse pentru vocabular, gramatică, quizzez.. Ce nu prea găsesc sunt filme. Din lista asta de pe Amazon nu prea se găsește nimic downloadable. Dacă aveți vreo idee de unde aș putea să fac rost de ele (încă încerc free), sau de orice alte filme (mișto..) în portugheză (braziliene..dar nu numai), do tell..

Și dacă tot e post de inaugurări, îl facem 2 în 1: inaugurarea emoticonilor, cute yellow faces care acum pot exista aici pe blog; thanx to The Fly, care actually gave me the idea. senyum

p.s. Cel mai drăguț cuvânt pe care l-am învățat azi este "confeitaria", care înseamnă.. cumva.. "confecționărie" razz

Friday, May 09, 2008

sweeeeet

They're giving away tickets for the concert at Brixton Academy. Free tickets. Click here if you want to sign up and maybe win a pair. I have, and boy oh boy, I'm keeping my fingers crossed! :)

Wednesday, May 07, 2008

what are you searching for?

Pentru că se poartă și pentru că e fun, o să consemenez și eu căutările ce i-au adus pe oameni aici la mine; adunate de-a lungul vremii, azi le scot la lumină și mă joc.

melodie like bird film - huh?
who can make the sun rise - doamne doamne, cum cine?
it's just an illusion - samsara se numește
keane your eyes open - yes, one of my favorites too
povesti despre amsterdam - povești vechi despre amsterdam..
describe your perfect day - uite că o să mă gândesc și poate fac un post întreg despre asta :)
always one foot on the ground - regina spektor - fidelity
apus de soare la mare - la noi nu e așa de spectaculos. recomand în croația
sunrise like morning - sunrise. morning. da.
don't close your eyes - "mai stăm puțin"
poze cu pictura pe unghii - nu ne place
laura spoiala - adică cum?
and so it is, just like you said it would be - we both forget the breeze..
mi-e frica sa nu ma uiti - que sera sera
scoici image - de ce nu imagine shells?
cutie - thank you :)
mi-e fircă de eșec - ei.. și mie..
i love ceva i don't like altceva - cauți propoziții?
amsterdam extasy - n-am încercat. da' știu că se vinde pe stradă
definiție cuplu - nu nu, în dragoste nu merge cu definiții

Tuesday, May 06, 2008

jumping isn't an option

"We're all on planes. Life is dangerous and complicated and it's a long way down.[...]
You're afraid to change. You rather imagine that you can escape instead of actually try. Because if you fail you got nothing. So you'll give up the chance of something real so that you can hold on to hope. The thing is.. hope is for sissies." - House M.D.

Monday, May 05, 2008

insight

Când stau aruncate pe jos în dormitor, hainele murdare se numesc simplu haine murdare. Însă în momentul în care sunt puse în punga/coșul de haine murdare, ele devin rufe. Rămân rufe în mașina de spălat, rufe pe sârmă, iar apoi, odată ce sunt așezate pe umeraș, revin la statutul de haine. :)

(nu știu însă ce se întâmplă cu cele care merg la călcat..)

Saturday, May 03, 2008

"Strange, but even when you know it has to end, when it finally does, you always get that inevitable twinge: have I done the right thing?" - Alfie

viva la vida

in iunie, coldplay lanseaza their latest album
deja exista un single, violet hill, pe care il puteti downloada gratis de aici
tot gratis este si concertul de inaugurare

Thursday, May 01, 2008

my letter to santa

Dear Universe,

I would please like one of these.



Pretty please.
It doesn't matter who you send it with. :)

Thank you so much,
I can't wait!

Laura.