Thursday, December 14, 2006

thinkin

inca ma gandesc la carti, I've been tagged by older. until I get all 5 of them, I came up with this picture. best kiss ever.


Iar poza de mai jos e o alta poza a lui doisneau care ii place mult lui CJ (care a postat un comment aici) asa ca am pus-o si pe ea. :-)

Thursday, November 30, 2006

a-a-a

azi fericita.
azi zi faina, de dimineata pana seara.
am experimentat 'cheful vine mancand', doar ca translatat intr-o alta situatie. fara-cheful se poate transforma usor in chef atunci cand renunt la lene. greu sa renunt la lene, but if it gives me what i had today, it's sooo worth it! :-)

azi plec la brasov.
supa de ceapa in bistro de l'arte.
friends.
out
walking
fresh air
strazi
baghera
sweet
old
nostalgia
fun

abia astept.
smile.



Tuesday, November 21, 2006

cica mi-a disparut jumatate din blog. I knew 2night was spooky.. sorry for the inconvenience, i just hope republishing will do.

Wednesday, November 08, 2006

i like to travel




in cautarea pentru fericire si implinire ma multumesc de prea multe ori cu vise si inchipuiri de undeva din niste tribune in loc sa fiu pe teren si sa fie da sau nu; ramane un 'poate' suspendat in sclipiri cateodata roz cateodata fumegand verzi pe deasupra sufletului pe care mi-l cunosc mai mult sau mai putin in functie de oglinzile cu care il confrunt.

ca gasesc motive pentru care nu fac una sau alta nu ma ajuta la nimic, imi da doar zile din-astea cum a fost cea de azi, in care citesc texte aleatorii pe internet, in care ma pierd pe drumuri desenate cu puncte puncte printre site-uri prea colorate, cu jocuri stupide in care ma antrenez sa apas la timp pe butoane, cu cuvinte fara nici o semnificatie, doar scrise, nu rostite, intr-o lume in care doar ma amagesc ca exist si care de fapt este iluzia-scuza pentru care nu sunt in lumea in care exist de fapt.

ma amgesc cu un potential enorm pe care il am si pentru care am motive sa nu-l folosesc. nu e timp... nu e chef.. nu e acum momentul.. de fapt mi-e frica de mor sa nu esuez, sa nu mi-o iau, sa nu fie naspa, mi-e lene de multe ori sa-mi misc fundul sau sa intind mana pana la telefon, gasind usor pretexte de genul o sa am factura prea mare, o sa fac mai tarziu; dar momentul e acum si de cele mai multe ori ma prind de asta abia dupa ce a trecut, prilej de victimizare si resemnare.

cateodata mai aud sau mai citesc cate-o poveste a unui om care-a iesit din cutie, si am o vedere de ansamblu, un zoom out din paradigma cu-ce-ma-imbrac-azi/oare-o-sa-ploua-maine/ce-facem-in-weekend/de-ce-o-fi-zis-X-asta-sau-Y ailalta/am-uitat-sa-platesc-intretinerea bla bla bla bla bla...

azi am citit despre calatoria HaNei si am patit exact asta, mi-am smuls privirea de pe punctele din interiorul coliviei si am privit putin in afara. Si este atat de mult acolo... realitatea in care traiesc si principiile dupa care imi ghidez viata si ii judec pe altii sunt atat de limitate, si au o valoare atat de nula (!) cand le pun langa realitati din orientul mijlociu(de exemplu), la nivel microscopic, nu politico-macroscopic, la nivel de individ care se confrunta cu probleme care pentru mine par jucarii, caci in contextul meu nu se potrivesc de nici o culoare si nu au nici un sens. E ca si cum m-as translata intr-o lume in care oamenii se joaca dupa alte reguli. De fapt te nasti intr-un joc dintr-o infinitate, si ce se intampla e ca de cele mai multe ori ai (am) senzatia ca este si singurul. La urma urmei, esti centrul universului tau, nu? Si daca universul meu este acolo in jurul meu, si eu nu-l vad de coconul in care m-am infasurat?

Vreau sa plec in India la vara si la Rio de Janeiro pana in martie. Si promit ca nu ma mai opresc in nu-se-poate si am-nevoie-de-prea-multi-bani si ca joc asta pana in ultimul moment! For God's sake, this is life and most of the times I can't even see it!
(sa-mi mai aduceti aminte daca o iau pe pajisti..)

Tuesday, October 31, 2006

shine on

Sub razele de soare cu dinti, obiectele de pe langa mine lucesc inselator, te cheama sa le atingi si apoi te surprind cu raceala. Si cerneala asta sclipeste putin, pana sa se usuce complet, si mapa pe care se sprijina foaia, si unghiile mele care probabil, ca si scoicile, au in compozitie si ceva sidef.

Ma gandeam putin mai devreme la patratele si felurile lor. Patratele de ciocolata, patratele geometrice, patratele elastice care ii tin pe oameni mereu impreuna, la un nivel imaginativo-sentimental, patratele de hartie, colorate cu reclame, cuburi apoi, poezii sub froma de cuburi sau despre cuburi, patratele stralucitoare ca asta pe care il desenez acum.Pentru indragostiti sau prieteni buni, cuvintele au deseori alte semnificatii, corelate cu povesti sau pur si simplu cu alte sensuri, personale si personalizate. Nu stiu care ar fi explicatia, speculand, gasesc nevoia de a fi special, sau nevoia de creatie, de constructie a unei pseudo-lumi cu nuante usor diferite, de consolidare a unui patratel personal si deosebit.

Raze de soare ca o binecuvantare, si sclipiri de galben stralucitor care se revarsa pe retina mea din toate culorile de-aici, si din rosu, si din portocaliu si din tot. Asociez galben-stralucitor cu divinitatea, ca o aureola dintr-o icoana pe sticla, facuta cu staniol auriu.

Sunt (in sensul ca exista) locuri in care nu mi-as scoate laptopul la vedere sub nici o forma, cat as fi eu de naiva (sau increzatoare) in general. Ca si acum, cand stau pe o banca langa o gara, si oricat de linistita mi s-ar parea atmosfera, ascund undeva o frica si o retinere fata de astia de-si fac veacul pe-aici. Asa ca ma joc cu-o foaie, pe asta sigur nu o vor vrea.

Patratelul se restrange si iubitul o sa ajunga aici in curand, si drumul spre Bucuresti se va relua, dupa pauza de plaja si sclipire.

Monday, October 16, 2006

REply

REply

Te iert si te ajut
si-ti spal ochiul
si te intorc cu fata
spre invizibilul rasarit din lucruri.

Te iert si te ajut
si-ti spal inima
si-ti torn aburul sufletului,
printre degetele mele.

Te iert si te ajut
si ridic de pe tine
trupul cel nou care-ti apasa
si-ti striveste trupul cel vechi.

Te iert si te ajut
si ridic de pe tine
ingerul negru
care ti-a indurerat caracterul.

Acum esti liber, exprima-te. :-)


Thursday, October 05, 2006

again no time

fetele se plimba prin oras si-si cumpara hainute faine si cat mai ieftine..

toata lumea asteapta iarna acum, si se bucura de vara care a ramas clandestina pana in octombrie.

ea nu mai vine, desi ar fi trebui sa fie aici de cel putin 10 minute. oricum, nici eu nu sunt gata inca.

poza asta imi place mult de tot... am cautat-o azi si am gasit-o, exact pe ea, exact pe ea o vroiam.

se plateste intretinerea si curentul si cablul, pensiile vin pe nesimtite la batraneii care se transforma pe zi ce trece in fantome translucide, trecand incet incet in ne-existenta.

lumea merge in continuare si noi ne pierdem in mici probleme care nici nu sunt probleme. de fapt nu stiu daca exista probleme pe lume, ce stiu e ca exista situatii care apar pentru oameni ca fiind probleme. de fapt lucruri se intampla.. in continuu, lucruri se intampla si noi le punem etichete in loc sa le primim asa cum sunt.

mie-mi palce ca sunt 30 de grade pe 5 octombrie.
unora li se pare ciudat.

nu mai am timp, si ma duc sa ma imbrac ca sa ies in oras.
mai scriu.
kisses.

Tuesday, October 03, 2006

promise

ma tot dau pe blogurile pe care le citesc de obicei, si am un sentiment profund de dezamagire de fiecare data cand nu este nimic nou. si ma intreb acum, oare asa simtiti si voi cei care cititi aici la mine? existati voi, care cititi aici in baze permanente?

am sa scriu mai mult. nu stiu daca pentru voi sau pentru mine, cert e ca mi-e dor de blogul asta si de timp petrecut aici. it's a promise mister frodo! :-)

Wednesday, September 27, 2006

acum

n-am mai dormit acasa de aproape o saptamana..
m-am transferat pe rand la cele mai apropiate persoane de mine, si ma bucur inca de spatiile lor.
dorul de cineva e parca mai soft daca esti la el acasa.
acum imi pregatesc baia, si am gasit aici o carte pe care vreau de mult s-o citesc.
fumez un davidoff lights si am mancat niste mar si ma minunez de tot felul de lucrusoare de pe-aici, personalizate si incarcate cu semnificatii si povesti.. ma joc prin energii care-mi sunt drage si dorm in asternuturi verzi si foarte fine, intr-o camera cu multe papusi si haine frumoase si accesorii. si mi-a dat niste papuci cu pene roz, ca sa nu-mi fie frig..
m-am blocat si m-am uitat in gol cateva minute pierduta-n ganduri. dispar din spatiu cand ma pierd in ganduri, parca ma resorb undeva in capul meu, si oricat ar fi de interesant sau de boem, nu e viată acolo.
aleg viată.

Wednesday, September 20, 2006

timp

ma tot joc in ultimele zile cu laptopul meu nou si alb si fain.. si tot aman momentul in care sa invat, e perioada de restante acum si am avut cateva.. mai sunt doua..
am senzatia ca se dilata timpul, si am stari de spirit opuse care alterneaza neanuntat, low energy si adorm in brate la razvan desi nu e timpul de somn, high spirits si sunt queen of the world, dincolo de orice limita as fi crezut vreodata ca am.
as vrea sa fie liniste si sa treaca odata perioada asta atat de aglomerata in care n-am timp de nimic. vreau sa fie saptamana viitoare si sa se relaxeze spatiul, sa pot sa citesc si sa fac curat la mine-acasa, sa ma duc la scoala si sa citesc carti pentru diferite cursuri pe tot felul de teme.
iar am senzatia ca nu scriu nimic interesant, ca scriu ca sa nu mi se reproseze ca n-am mai scris de mult. mi-e lene sa tastez, mi-e lene sa articulez cuvinte..
mai scriu. vreau ceva nou. o sa-mi fac o tema noua pentru blog, indata ce gasesc niste timp.
saptamana viitoare va fi timp mult.
abia astept..

Saturday, September 09, 2006

ruginiu


sambata dimineata. racoare de toamna si vant aproape rece, misto dupa vara prea calda, 7 oameni in troleul cu numarul 91 se indreapta cuminti fiecare in directia lui. e curat dimineata, s-au strans deja toate urmele dezmatului si orasul se purifica, cei buni se trezesc si incep sa misune pe strazile inca nu inghetate. va veni..
ma uit cu o retinere spre cartea de pihologie sociala si-mi imaginez zile de vacanta la ski si zile de alintat in pat si zile de plaja la mare sau de plimbare in budapesta, dar acum suntem intre, e doar toamna si toamna oamenii se trezesc putin la realitate, si si eu.
mai e ceva pana la craciun, dar cadourile apar de acum si pot sa-mi fac ceai artistic. asta n-are sens pentru voi, dar are sens pentru mine.. se mai intampla..
in minte-mi vajaie curenti luminosi pe care unii le numesc ganduri, si sunt culori care se amesteca, asa ca in videoclipul nou de la madonna, 'do you believe in love at first sight'?
nu-mi mai place calculatorul asta, dar asta va trece peste cateva ore cand va ateriza un avion cu surprize.
uite aline, scriu pe blog si acum ai ce sa citesti cand iti fumezi tigara de dimineata, sau poate aia de seara..
sunt aceeasi persoana si totusi alta in fiecare zi, cateodata mi se pare ca mi se suprapun diferite momente temporale, si am o scurta stare de confuzie, de genul ce fac aici? de ce nu e nu-stiu-cine langa mine? de ce e el? si apoi imi amintesc tot ce s-a intamplat, si sunt tot eu, doar ca parca alta, si totusi parca s-a facut o bucla si m-am intors putin inapoi, imi vine sa fac show-uri din nou si sa ma supar si sa plec pentru ca apoi sa ma intorc spasita la ceea ce conteaza de fapt. imi vine sa fiu din nou absurda pentru ca nu mai conteaza sa nu par copil, acum cateodata sunt, cateodata nu, si ma bucur de expresie de sine oricum ar fi ea.
imi permit din nou sa scriu fraze lungi si interpretabile, cu intelesuri multiple sau fara inteles, imi permit sa adorm in brate si sa ma joc si sa mananc budinca la micul dejun, si sa beau cafea prea dulce cu mult lapte praf, si sa ma dau cu troleul cu gandurile aiurea..
azi e regasirea, cateva luni mai tarziu.
weekend-ul urmator am pauza.
si cateva examene urla 'knock-knock!'
heya. welcome.

Saturday, August 26, 2006

bla bla - thoughts

so.. so u think u can tell
heaven from hell
blue skies from pain?
can u tell a green field..

cica nu merge tigari cu lapte. e putin paradoxal. imi place.
citesc acum o carte in care tipul zice ca are nevoie de singuratate, si ma intreb daca e o nevoie generala, asta de singuratate.. pe strada cei mai multi oameni sunt cate unul.. fiecare in treaba lui, cu gandurile si povestile.. in baruri se mai aduna, sau pe la restaurante, cand isi satisfac nevoi primare ca a manca si a bea. e ca un ritual facut in haita.
si totusi..
astept un eseu despre bloguri, si mi-a venit o idee sa scriu nuvele. ca tot imi plac mie proza si sit-com-urile. doar ca ale mele nu ar fi umoristice.. de fapt nici nu stiu cum ar fi, dar am vazut multe carti care mi s-au parut proaste, sau cel putin usoare, si care s-au publicat si oamenii le cumpara. so why couldn't I?

[asa sunt copiii, cu proiecte multe]

sunt maldare de chestii pe birou, si cateva carti neterminate si fara semne.. o sa fie greu sa le reiau..

n-am mai plecat la mare pentru ca am avut suficienta vacanta. in sfarsit am senzatia de prea multa vacanta, de prea multa relaxare. am chef sa fac lucruri, sa ma mobilizez, sa invat si sa citesc si sa demarez proiecte si sa discut lucruri faine cu oameni pe care inca nu-i inteleg si de care mi-e putin frica. asa.. cat sa keep the fire burning.

bla bla.. imi pun gandurile aici si voi le cititi..

e paradoxal jurnalul online. si asta e o conversatie prea des intalnita in ultima vreme.

(moring in your eyes is amazing. liebe dich.)

Monday, August 21, 2006

valtoare de cuvinte

duminica seara tarziu si am planuri mari pentru maine, mult somn, si nici un fel de chef sa ma culc.

vreau sa vorbesc pe messenger cu un prieten care nu raspunde, mi-am incretit parul si m-a piscat o viespe.. nu stim inca a cui exact este vina.. cert e ca doare destul de naspa. poate ca maine ajung la urgente sau ceva..

am avut in ultima vreme tot felul de intalniri revelatoare cu oameni de demult.. si e asa.. cateodata fain, cateodata foarte politicos, si cateodata pur si simplu vrei sa dai bine. ca ce frumos e iubitul, ce faina e viata si ce persoana interesanta ai devenit, desi tu de fapt ai fost din totdeauna da' e important sa vada ei asta. acum.

am furat din greseala bricheta unui nou prieten, sunt niste curve brichetele, toata lumea le face posta, toata lumea are nevoie de ele si nimeni nu le da prea multa importanta. la urma urmei, poti oricand sa-ti iei alta. (bine.. acuma, unele brichete chiar au si imagini pe ele! ghici ciuperca ce-i! - aline stie la ce ma refer, ha? :P).

fumez o tigara la ai mei in sufragerie si astept idei. ma gandeam azi la cum cresc mari oamenii... si ca de fapt pana la un anumit punct in care devin cu adevarat oameni mari, sunt doar niste copii cu jucarii mai faine. da' masinuta tot masinuta (doar ca acum chiar are nevoie de benzina), casuta tot casuta (doar ca acum costa ceva mai multi bani, si chiar poti sa te plimbi prin ea!), de-a mama si de-a tata tot de-a mama si de-a tata (doar ca acum e pericol de bebe). si nu stiu daca as putea sa pun degetul pe punctul critic, in care se produce transformarea in adult matur, cinic si resemnat (cum sunt cei mai multi), dar tind sa cred ca asta se intampla atunci cand jucariile devin scopul, nu doar mijlocul pentru fun&play.

sunt putin curioasa de cat de mult ii judeca oamenii pe altii.. i know i do... tot felul de judecati, care de care mai superficiala si mai neimportanta, si am vazut cum ma opresc in ele si nu mai vad omul de langa mine, imi trag un zambet dragut si povestesc ceva amuzant, decid la un moment dat si lipesc eticheta de neinteresant, dupa care ma focusez pe mine, adica macar unu' din noi sa spuna ceva misto, nu? nu. e comod asa, dar ce-ar fi daca as renunta si m-as uita la ce e acolo? incep sa fac asta.. o sa scriu ce se intampla.. s-ar putea sa descopar ceva interesant.. :)

altfel.. e bine. ma duc la mare weekend-ul viitor, si ma apuc de invatat maine. ceva restante in septembrie.. vine toamna si ma tem ca inca n-am adunat suficiente provizii. proprietate intelectuala, asta e la moda acum: sa stii.

back to life. back to reality.

Friday, August 18, 2006

sziget (cica)



PLACEBO. RADIOHEAD. PRODIGY. FRANZ FERDINAND. THE RASMUS. YONDERBOY. GENTELMAN AND THE FAR EAST BAND. GURU'S JAZZMATAZZ.

Asa.
As vrea sa scriu ceva foarte foarte fain, simt o oarecare presiune cum ca postul asta trebuie sa fie incredibil, sa exprime tot, toata lumea de acolo, tot fun-ul.

Ei bine, poate la un moment dat.. mai incolo... n-am avut pix la sziget, nu m-am stresat sa fac rost si nu am scris nimic, si acum ar fi fals putin sa ma transpun.

A fost fain, fain de tot. Mergem si la anu'.

And now i'm back. And it feels good. :)

Sunday, August 06, 2006

Ei

Parul meu s-a facut blond la varfuri, si pielea neagra, de sunt intrebata daca am fost la solar. 'Nu, la mare'.

------------------

Ea canta la chitara aia, studiaza si atinge corzile usor, usor, cu atentia-i aplecata delicat asupra sunetelor, intensitatii si nuantelor pe care le invarte prin mase de aer cald si rece, umplut cu confetti de toate culorile..

El are ochii albastri si zambetul usor smecheresc, multe talente si nici unul de fapt, sperante mari pentru el insusi si poate si pentru lume, dorinte uitate printre cearsafuri de femei, ganduri care incearca sa scape si imbratisari care il tin in loc..

Ea e prea frumoasa pentru lumea asta, transpusa in bi-dimensionalitatea in care traim, este cu fite, vazuta in spatiul ei tridimensional, este o zana buna, cu parul blond si cu hohote de ras ca niste cascade cristaline, cu privirea usor melancolica si pusa pe sotii in acelasi timp, cu muzica romantica in par si cu arome de fructe exotice pe buze, one at a time, niciodata amestecat.

El e de la mare.. e din nisip, de parca acolo ar fi locul lui. Se pierde cateodata cu privirea in zare, peste cartea pe care o aduce in caz de forta majora, se pierde undeva dupa linia orizontului, acolo unde doar imaginatia isi mai face loc. El are atingeri electrizante si zambete cu totul, el are ochii ca ai mei si mainile ca niste piese de puzzle pe care le-am cautat.

Ea e transanta in parerile pe care le are. E categorica si nu-ti lasa loc de'ntors, you're either with her, or against. Sau sa-i spunem mai bine without. Eu sunt cu ea.. Pentru ca ea e fun atunci cand esti in spatiul ei. E complice si protectiva, e dulce sub carapacea putin dura, e femeie si emana asta prin tot, ea isi construieste viata si nu mai priveste inapoi. Ea e copil cu teorii maturizate si puse in aplicare prea corect.

Gata, m-am plictisit. Try and guess.

Tuesday, July 18, 2006

back to my room and back inside my nest

I was just about to lose control
the slide of the wheel, breaking all down
a second of peace and then the world became a friend
who steals my heart and sell it to a clown

suddenly the snow turns into mud
the shadows blending as the time began to flow
it seems that someone wants to know much more then I do
about that things that makes me wanna go

back to my room and back inside my nest
it's not my day today
it's obvious I don't belong

back to my room and back inside my nest
it's not my day today
it's obvious I don't belong

I don't wanna hear your repentance
the air around is much breathable without
we used to be close, so what's it all about
nowadays this distance makes me jump and shout.

is it my song ...
I tried to leave it all behind
you pick it up and then you thought that is it yours
I'm sorry friend, this life is really mine..

back to my room and back inside my nest
it's not my day today
it's obvious I don't belong

back to my room and back inside my nest
it's not my day today
it's obvious I don't belong
[Dan]

While striving and running after what's important in life, people tend to forget what is really important. Life itself, and living it fully, being full out in presence and feeling. But you can't really see it, coz everyone's doing it anyway.
and i cry.. from time time to time

Nu stiu.. de cateva zile nu mai am ce sa spun. Imi vine sa dorm si sa ma intind, strech..

Sunt lucruri in care din cand in cand ma opresc, ca si cum m-as impiedica, si atunci ma uit inapoi sau mijesc ochii spre zari indepartate incercand sa disting ceva.. si mi-e clar ca unde se intampla viata mea este acum, dincolo de orice circumstante m-ar inconjura, dincolo de orice miraj mi-ar pune mintea in fata ochilor, si de orice judecata pe care as putea-o avea despre cat de bine sau nu este ceea ce se intampla. Si totusi, sunt lucruri in care din cand in cand ma opresc, ca si cum m-as impiedica.

Cateodata circula autobuze pe liniile troleelor, si au numere asemanatoare cu ale lor. De exemplu, daca e troleul 69, autobuzul e 669. Si totusi, azi am mers cu autobuzul 667, care circula pe linia lui 66. :) in us nu exista etajul 13.

Wednesday, July 05, 2006

back to the city

ei..

mi-a povestit cineva un experiment in care niste bastinasi primitivi de pe undeva din prin africa au fost luati si dusi cu avionul in new york, no explinations provided, si plimbati cateva zile pe-acolo pe strazi, dupa care intrebati, cu ajutorul unui pseudo-translator, ce anume au vazut. si ce au raspuns a fost: o gaina.
stupefiati, cercetatorii au revazut toate casetele filmate cu ocazia plimbarii, si au vazut la un moment dat, intr-un colt de imagine, intr-o vitrina, o gaina.

deci chiar nu poti vedea decat lucruri pe care le stii, nu poti recunoaste decat ceva ce este deja in tine, si asta e o idee veche pe care o inteleg tot mai bine. makes me wonder.. a little bit.. toate lucrurile la care reactionez, toate lucrurile pe care le combat mental automat par acum a fi lucruri pe care mi le ascund de mine insami, constrangeri, poate, ca sa-l citez pe G., si la care am acces datorita simplului fapt ca imi permit sa consider.

i'm back now.
si ce-am vazut zilele-astea
e ca lumea e foaarte mica..

Tuesday, July 04, 2006

mare 2


A cazut semnalul. Asa ca un fel de semnal ca gata, ai altceva de facut acum. Exact cum mi s-a inchis laptopul, de la sine, cand trebuia sa plec la mare. E prea frumos aici, si imi vorbeste mult, imi vorbeste tot. Imi aprinde o tigara.
Se intind oamenii si natura. Noi ne intindem aici pe terasa unii spre altii, marea se intinde in valuri spre noi. Ma intind spre dragoste cu valuri de alintare si spre suflet cu randuri de cuvinte, si spre tine cu bratele intinse si degetele rasfirate si unghii lungi..

Se risipesc norii si intr-o ora o sa apara soarele, si eu o sa raman aici, cu nisipul.

Tinaaaaaaaa!
[Tina s-a intalntit cu iubitul ei Setterul, de care s-a indragostit ieri la prima vedere si care a fost alungat cu scoici. Ca intotdeauna, cele mai frumoase povesti de dragoste sunt cele carora li se pun piedici.]

I wanna watch cartoons with you...

Peste o ora facem baie.
Am un screwdriver cu gheata si pai, si ma orientez spre fiinte cu par pe piept si priviri arogante si zambete in coltul gurii.
..this is it, doar atat, fara electronice, fara incalzire centrala si termopane si gadjet-uri. Aici sa stai toata vara si sa faci dragoste in cort si sa-ti mangai iubitul.

Je t'aime, mon amour ["asta e alta versiune"]

Aici am parul cret natural. This is the place for me.
[Oare Gabi o sa vrea sa citeasca sau o sa citeasca pe blog?]

Se plimba pe-aici femei frumoase cu parul lung si incalcit si fuste suflate de vant si pielea arsa de soare, fara urme de bretele, fara nimic ascuns, cu sufletul emanat prin toti porii si totusi plin de mister.
..tipuri diferite si totusi identice de filosofie in joaca la fiecare masa..

[Oare Mircea Toma ce vorbeste cu iubita lui? Oare cum e sa ai iubiti toata viata, fara sa renunti la posibile dezamagiri in favoarea unei rutine moarte dar sigure? Si oare cum e sa-ti fie luat cortul de apa?]

Hai ca am intors foaia pe partea cealalta. Eram cu niste intrebari. Gata. Se insenineaza orizontul si Gabi nu vede pentru ca sta spate-n spate cu mine, ca sa pot eu sa scriu. Gabi se sacrifica pentru arta. :) Si tine fetele-n brate si e hepi si atunci cand s-a plictisit toata lumea.

Cred intr-o traiectorie sinusoidala a tuturor lucrurilor, deci ar trebui sa iasa un soare de poveste.

Heeey, did I say that I loath you
Did I say that I want to
Leave it all behind?

La Şoni nu incarca electronice pentru ca ei stiu ca aici nu-i de comunicat verbal si de trimis mesaje. Aici e de şşşşşşş! Daca vorbesti pierzi tot ce zic marea si vantul, pierzi mirosul de alge care mor si renasc, pierzi simplitatea care in oras e atat de mascata si care aici urla, este aproape vulgar de evidenta..

Tinaaaaaaaa!

şşşşş!

Hai inchide ochii. She's a supergirl. And supergirls don't cry.

Bucatica 7 din 8. Ma opresc putin. Mai las pentru mai tarziu. Nu mai avem tigari.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

La aceeasi terasa. Cu o bere-n mana si o tigara-n cealalta. Drum&Base minimal electro. Waiting for Godot. Waiting 4 Andi. Ochelari de soare vant de rupe prieteni brasoveni Albeni chocolate green clothes dark skin black eyes blue soul pink life.

Goo Goo Dolls - Slide. Apus de soare, o vama goala si cel mai ciudat threesome care s-a vazut vreodata.

All I need's a little time..
All I need's a little sign
..

I've tried so hard to tell myself that you're gone But though you're still with me I've been alone, so alone..

Monday, June 12, 2006

funky weekend, back on monday

inceput glorios cu un party in regie, surprinzator de misto, cu muzica de toate felurile si alcool pentru ceilalti si suc de ananas pentru mine, cu putin vin si cu niste salatini (ce cuvant ciudat, nici nu stiu daca l-am nimerit. cum se numesc?). e colorata regia, si daca de obicei in blocuri unii se distreaza si unii dorm, in camere diferite si cu un perete de forma despartitor, aici se intampla toate in acelasi loc. unu' are examen si doarme in patul de sus de langa usa, in timp ce altii dau din cap pe muzica rock si gagica sarbatoritului viseaza in patul de sus de langa geam.

acum ascult muzica de pe coloana sonora de la amelie si visez, cu coldrex si miere si olinth. imi pastrez totusi legatura cu lumea ca pretext pentru ca nu invat. da' ma apuc. pe bune ma apuc. mi-e asa de lene..

am fost la strand si am dormit la soare si l-am visat pe alex, cred ca mi-e dor de el. vara asta vreau sa merg in iordania, si la sighet, vreau sa fac un curs de comunicare si sa-mi gasesc un job si sa merg mult in vama cu cortul. sa vedem...

sigur ross - vanilla sky

Friday, June 09, 2006

delicate

Damien Rice - Delicate

We might kiss when we are alone
When nobody's watching
We might take it home
We might make out when nobody's there
It's not that we're scared
It's just that it's delicate

So why do you fill my sorrow
With the words you've borrowed
From the only place (that) you've known
And why do you sing Hallelujah
If it means nothing to you
Why do you sing with me at all?

We might live like never before
When there's nothing to give
Well how can we ask for more
We might make love in some sacred place
The look on your face is delicate

So why do you fill my sorrow
With the words you've borrowed
From the only place (that) you've known
And why do you sing Hallelujah
If it means nothing to you
Why do you sing with me at all?

So why do you fill my sorrow
With the words you've borrowed
From the only place (that) you've known
And why do you sing Hallelujah
If it means nothing to you
Why do you sing with me at all?

Thursday, June 08, 2006

funky fresh :P

imi place sa ma joc, sa inot, sa citesc bloguri si sa ma dau pe hi5, sa ma trezesc dimineata si sa am ziua luuunga, sa mananc salata actul 4 (parca) la actori, sa stau la motoare si sa fumez privind la nori, imi place sa fantasize si imi place sa merg la shopping, sa ascult damien rice, sa studiez cum sunt imbracati oamenii si sa-mi imaginez combinatii de haine de diferite forme si culori, sa ma uit la sitcom-uri si sa ma hlizesc, sa frec menta pe net si sa am gadget-uri, sa editez poze si sa mi le postez pe blog, sa-mi amintesc de momente de fericire si sa aleg poze pentru ele, sa vorbesc la telefon si pe skypey, sa-i invat pe altii sa faca ce le place.

Wednesday, June 07, 2006

the shift

Zice prietenul meu bun cougar pe site-ul lui ca every moment is the beginning of a new morning.

M-am tinut deprimata si pe ganduri in mare parte din site-ul asta, si nu sunt dispusa sa mai fac asta, desi imi zboara prin minte gandul ca tristetea este cea mai creativa stare. creativa.. exista cuvantul asta?

But that's just about to change. Pentru ca m-am prins ca sunt responsabila de ce scot pe gura. Asa ca acum am grija. Finally... :)

Friday, June 02, 2006

can't take my mind off of

Damien Rice - The Blower's Daughter

And so it is
Just like you said it would be
Life goes easy on me
Most of the time
And so it is
The shorter story
No love, no glory
No hero in her sky

I can't take my eyes off of you
I can't take my eyes off you
I can't take my eyes off of you
I can't take my eyes off you
I can't take my eyes off you
I can't take my eyes...
And so it is
Just like you said it should be
We'll both forget the breeze
Most of the time
And so it is
The colder water
The blower's daughter
The pupil in denial

I can't take my eyes off of you
I can't take my eyes off you
I can't take my eyes off of you
I can't take my eyes off you
I can't take my eyes off you
I can't take my eyes...

Did I say that I loathe you?
Did I say that I want to
Leave it all behind?

I can't take my mind off of you
I can't take my mind off you
I can't take my mind off of you
I can't take my mind off you
I can't take my mind off you
I can't take my mind...
My mind...my mind...
'Til I find somebody new

Thursday, June 01, 2006

1st of june

la multi ani, copilului din tine! :)

a scream a shout far in the distance.

mi se pare misto sa primesti mesaje la 3 noaptea.
si-mi place mai mult sa primesc mesaje decat sa fiu sunata.
gives me space. and time. and imagination.

pana la urma vezi numai ceea ce vrei sa vezi. si pana la urma lumea iti apare exact asa cum crezi tu ca e. si ai dreptate. si ma enerveaza cand cineva nu vrea sa vada partile bune, si-si fute viata si realitatea, si ma enerveaza ca si eu fac asta desi cica inteleg mai mult din cum sunt lucrurile. sau nu.

si mi se pare ca atunci cand oamenii se cearta se transforma in niste monstri, ca intr-o reclama dintr-o campanie sociala, in care era prezentata o scena domestica, parintii urlau unul la celalalt, si copilul lor le vedea umbrele pe perete, umbre care se transforma in contururile unor fiinte hidoase, imense, cu colti si gheare.

cu unii oameni, orice-as face tot nu e bine. si-mi vine sa zic ca e vina lor desi stiu teoretic ca e responsabilitatea mea. tot. tot ce tine de mine, rezonabil vorbind, tot ce tine de lume daca ne gandim la modul absolut.

ma enerveaza ca atunci cand sunt tristi, sau suparati pur si simplu, dintr-un motiv sau altul, oamenii arunca cutite, cuvine ca niste cutite care intra in ceilalti si le taie orice. oare daca as zice 'asta doare' ar intelege si s-ar opri? sau ar da mai departe, simtindu-se puternici? sau ar da-o ironic si mi-ar spune ca e patetic? e patetic sa fii vulnerabil. macar sa ai demnitatea de a ascunde asta.

desi.. cum mi-a zis claudiu intr-o seara, cand vorbeam despre un tip care tine prea mult la aparente (cumva adresandu-i-se lui): "daca vrei sa te dai mare pentru iubita ta, fii mare!". ce simplu, nu?

teoretic nu ma poate rani nimeni spunandu-mi ceva "rau" despre mine. pentru ca sunt doua variante.. fie are dreptate, si atunci ii multumesc ca mi-a atras atentia, fie nu are dreptate, si atunci e parerea lui si-atata tot. sa fii autentic despre cine esti iti da libertate.

cred ca ceea ce vreau de la ea e sa fie generoasa. atata tot... sa fie generoasa si sa fie cu iubire, si sa actioneze din iubire, cu iubire. ar fi constructiv si armonios. si nu reusesc sa trec peste faptul ca nu e asa.. and it fucking hurts. si ea n-o sa citeasca asta, pentru ca ea nu citeste la mine pe blog. si desi imi vine sa fug, pot sa vad ca n-ar fi o solutie.

inca o tigara si ma duc sa dorm. m-am saturat si de tigarile-astea.. vreau sa ma las de fumat si sa ma duc la piscina dimineata.

so many times i'm watching u
and now i fell in love with u
so many times, so many times..

no one ever gets close, e doar o spoiala de apropiere. e o apropiere ca sistem de aparare, care ascunde de fapt distanta glaciala, aproape glaciara. eu sunt 'by default', cu niste drepturi pe care le-am castigat la un moment dat si de care fac abuz acum, intru in sufletul oamenilor si ii las apoi cu ochii in soare pentru ca nu sunt in stare sa-mi asum pic de responsabilitate pentru ei sau pentru mine. sunt o prima impresie care fuge apoi ca sa nu (se) dezamageasca. eu sunt acum intr-o pasa ingrata.

Don't it always seem to go
That you don't know what you've got 'till it's gone

pe bune? tre' sa astept till it's gone ca sa stiu ce am? respectiv.. ce-am avut?

this is not working. e asa de simplu. decat renunta. ca sa folosesc jargon de bucuresti. agramatism de bucuresti mai exact.

the end.

ah, da. si vreau un mp3 player. ca al meu s-a stricat.

Thursday, May 25, 2006

sometimes

it's like those times when u wanna run away from everything including yourself. and just when you thought you had grown up, or at least outgrown all of this. but i guess it's like that guy once said, 'you're never gonna get there'. it's like no matter how much you learn, whatever things you get, however wise or clever you become, the same old things come back. just when u don't see them coming.

so yeah. 'you're never gonna get there, it's like you're climbing a mountain with no peak, and all you can do is enjoy the trip.' and get better boots, i'd say.

could u whisper in my ear
the things u wanna feel

you're the closest to heaven that i'll ever be
and i don't wanna go home right now

when everything's made to be broken
i just want u to know who i am

yeah you bleed just to know you're alive

sometimes, it's like you don't wanna go on, with anything or anyone. just be.. no energy to nothing, imi aprind o tigara si mi-e cald si atata tot. intelesuri ascunse sunt peste tot, si intelesuri pe care le pot cuprinde, si totusi acum am senzatia clara ca imi scapa ceva, si nu pot mai departe pana nu-l am. it's like running after ghosts, desi am certitudinea ca e un detaliu atat de simplu, ca si cum ar trebui sa deschid usa ca sa pot trece. parca m-am poticnit intr-o usa de sticla, spalata cu clin, si nu gasesc manerul.

sometimes, i'm just waiting for the key..

Tuesday, May 16, 2006

heartbeats

Jose Gonzales - Heartbeats


One night to be confused
One night to speed up truth

We had a promise made
Four hands and then away


Both under influence
We had devine scent
To know what to say
Mind is a razorblade

To call for hands of above
To lean on

Wouldn't be good enough
For me, no

One night of magic rush

The start a simple touch
One night to push and scream
And then relief

Ten days of perfect tunes

The colors red and blue
We had a promise made
We were in love


To call for hands of above
To lean on
Wouldn't be good enough
For me, no..

To call for hands of above
To lean on
Wouldn't be good enough


And you, you knew the hand of the devil
And you, kept us awake with wolfs teeth

Sharing different heartbeats
In one night

To call for hands of above
To lean on
Wouldn't be good enough
For me, no..

To call for hands of above
To lean on

Wouldn't be good enough..


Wednesday, May 10, 2006

mmme




Sunday, May 07, 2006

parle moi romantique

inconjurat de oameni dragi si cu o acuta senzatie de singuratate, singur si conectat la toata lumea.

drogurile si alcoolul te fac mai creativ. intotdeauna. parca se dilata timpul si spatiul, parca ti se dilata mintea si sufletul, ti se dilata corpul si ti se dilata simturile, muzica patrunde mai adanc si parca te amesteci cu oamenii. amestecatura asta.. asta doare a doua zi, cand te trezesti desprins violent de legaturile de zahar fabricate artificial. se topeste zaharul.. intotdeauna.. ca si cuburile de gheata din decolteuri..

oamenii artificiali nu se topesc niciodata, ei raman ca niste pietre de temelie, fara reactii dar trezind reactii, prinsi intr-o cochilie de care apa se loveste cateodata, si-o doare, dupa care trece, fara sa ramana nici o urma.

mie-mi imi plac urmele - si forum-urile lor. imi plac urmele de zgarieturi pe piele, de degete pe nisip, de frisca pe torturi si urmele de nori de pe cer, imi plac urmele facute cu talpile pe nisipul ud de la mare, imi plac urmele fotografice si urmele din apartamentele oamenilor, detaliile care le personalizeaza spatiile. cel mai mult imi plac urmele pe care le lasa oamenii in mine, le gasesc cateodata si-mi amintesc cu drag de oameni minunati si dragi, dintr-un trecut sau prezent care se intrepatrund si impletesc cu tot si toate, culori si arome si viitorul plin de posibilitate, si dragostea, toata.

cica pentru fericire fiinta umana are nevoie de satisfacerea a exact 6 nevoi. nevoia de siguranta. nevoia de ne-siguranta. nevoia de recunoastere. nevoia de iubire. nevoia de cunoastere. si nevoia de contributie. in ordine crescatoare, fiecare le cuprinde pe cele de dinainte. tu unde te regasesti? alege-ti doua. alea pe care le simti ca fiind cel mai presante in ultima vreme.

O que que é esse amor, d’água
Eu sei que eu não quero mais nada

nevoia de siguranta. si nevoia de recunoastere.

Você vem, você vai
Você vem e cai
E vem aqui pra cá
Porque eu quero te beijar na sua boca
Que coisa louca
Vem aqui pra cá
Porque eu quero te beijar na sua boca

Mi-e dor de mare. M-as urca maine in primul tren si m-as duce la mare, direct pe plaja, cu firele de nisip curgandu-mi printre degete si cu valurile spargandu-mi-se de picioare.

Mi se pune in fiecare noapte un carcel in gamba de la piciorul stang. Am inceput sa ne imprietenim, am observat ca trece mai repede atunci cand il iubesc si il las sa fie. Poate ca si oamenii trec mai repede atunci cand ii iubesti si ii lasi sa fie. Fie trec, fie le trece. Trec, as spune, ca sa-si gaseasca o noua provocare si sa-si demonstreze din nou ca se poate. Provocarile imi dau fiori reci pe spate, ma trezesc si ma arunca intr-o valtoare de stari si dorinte si spatii.

Nu pot crede altceva decat ca totul e foarte foarte simplu, dar ca ne-am indepartat atat de mult ca societate de simplu incat nu mai putem vedea padurea de copaci.

Love is a race now

'si te iubesc si asa naspa cum esti!'
si eu. all the way.

I love you, pumpkin!
I love you, honeybunny!

you forgotten how it started / close your eyes / think of all the bubbles of love we made




Wednesday, April 26, 2006

multsumesc.

[ salut! ce faci, dormeai? scuza-ma ca te sun asa de tarziu..
nu, nu s-a-ntamplat nimic.
nu, pe bune, nu s-a-ntamplat nimic..
vroiam doar, vroiam, vroiam sa te intreb, daca ne putem vedea maine. te rog mult.
nu tuh, nu s-a intamplat nimic. pur si simplu... nu vreau sa fiu singura. si m-am gandit la tine.
nu, nimic.. nu stiu, tu ai planuri?
nu stiu, cat mai repede. cat poti tu de repede, la cat te trezesti?
nu, daca ai treaba e ok, nu e nimic urgent.
vreau sa vii cu mine, peste tot, si dup'aia sa mergem in parc si sa stam la soare.
poti sa ma tii in brate?
nu inseamna nimic. i just need a huge hug, imi vine sa plang.
nu stiu de ce, parca a innebunit lumea.. poate e doar pentru ca e primavara, si am luat-o razna..
am fumat mult azi, si mi-e rau, imi vine sa plang, ti-am zis. da, ar fi fain sa ne vedem acum, da' e ok, tu dormi in continuare, n-are rost sa vii pan'aici.
da tuh, stiu...
da stiu, da'.... sunt momente, nu stiu.. am picat in borcanu' cu melancolie.. nici nu stiam pe cine sa sun, da' mi-ai venit in minte. ]

Monday, April 24, 2006

but why?!?!?

e un fenomen foarte interesant, cum majoritatea femeilor, dupa ce nasc, se tund scurt si se vopsesc roscate. and i'm missing the reason, i really am. adica pe langa faptul ca se ingrasa prea tare, de ce? de ce se tund? de ce nu le mai pasa de ele?

dupa care vine a doua parte a fenomenului. femeia care tocmai a nascut primul ei copil, este incredibil de infatuated de kid.. si isi neglijeaza total sotul.. pot sa inteleg, but still... it's just so sad.

si da. cam atat cu gandirea sociologica zilele-astea. in rest, a fi plictisit e la moda, se iese la plimbare ca sa se digere mai bine fripturile, si toata lumea e prin tara pe la parinti, mie personal mi-e dor de bucuresti.
vedetele locale isi fac mendrele si oamenii traiesc in realitatile lor marunte ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. si de fapt, nimic nu se intampla. si nu zic asta ca pe ceva rau.. e pur si simplu... e ce-i face pe ei fericiti. it's what makes their days. the nothings. the tv sets. the food and the drinks. the gossip.

nu se poate sa nu te izbeasca asemanarile caragialesti ale atitudinilor locale.
sau ale celor din capitala.
funny to notice, anyway.

cica mai nou am fite, ca ma atac daca ia o ora pregatirea unei salate. macar a fost buna.. macar atat.. s-a stricat la strada, da' brasovu' e tot frumos.

imi place melodia din reclama la credite bcr. stii cumva cine o canta? sau cum se numeste?

am tot deschis zilele-astea bloguri pe care le citesc de obicei. nobody's writing. nobody's there. e vacanta. obsolete concept, si vacanta asta. nu stiu daca-mi mai place, prefer weekend-uri de fuga la mare, asta vreau sa fac.

ma duc sa-mi fac bagaju'..
te pup.

Friday, April 14, 2006

splash

Regina Spektor - Fidelity

(Shake it up)

I never loved nobody full
y
Always one foot on the ground And by protecting my heart truly
I got lost in the sounds
I hear in my mind all these voices

I hear in my mind all these words/I hear in my mind all this music

And it breaks my heart
And it breaks my heart
And it breaks my heart
It breaks my heart

And suppose I never met you
Suppose we never fell in love
Suppose I never ever let you kiss me so sweet and
so soft
Suppose I never ever saw you
Suppose we never ever called
Suppose I kept on singing love songs just to break my own fall
Just to break my fall
Just to break my fall

Break my fall
Break my fall

All my friends say that of course it's gonna get better
Gonna get better

Better better better better
Better better better

I never loved nobody fully
Always one foot on the ground
And by protecting my heart truly
I got lost in the sounds
I hear in my mind all these voices
I hear in my mind all these words

I hear in my mind all this music
And it breaks my heart
It breaks my heart
Breaks my heart
Breaks my heart

la ora asta imi place sa ma uit la idle-urile din lista de messenger, sa vad de cat timp dormiti.. tranda de 2 ore si 21 de minute.. dooma de 47 de minute si paul de o ora si 43.. dorin de 5 ore si 57 de minute.. pana apas pe 'publish post' o sa mai treaca niste timp..

tocmai mi-am aprins linistita o tigara, asteptan
d rasaritul dintr-un morman dezastruos de lucruri la un birou cu un laptop si alb in fata. e totul negru pe alb, asa mi-e si mintea acum. noaptea nu m-a dezamagit, a fost liniste si am putut sa inteleg.

mi-am schimbat si scaunul cu un altul care are s
patarul aproape functional. si am asa o stare de deatasare fata de tot..

Thursday, April 06, 2006

e primavara deci e nebunie



pe terasa la motoare. :)

even with the rain, a new day arises

in order to heal my soul, my brain produces dreams. la propriu. :)

color me

ma desenez in raze de soare prin parcuri.

.. the way i see it, you have two choices. you either make your world colder, or you play it full out and take your chances. poti sa alegi: fie sa nu simti nimic, fie sa simti. and if you choose not to feel, then you play it all safe, and it's nice and warm, known territory and no risks at all. and if you choose to feel? then you flip the coin, and you never know what you're gonna get.

colour my world. sa risc culori sau sa play it all black and white? cinismul matur ar spune ca oricum nu exista asa ceva, culori.. si idealismul (idealismul?) celor ne-raniti (prea tare) spune ca daca ajungi sa nu mai dai nimic, din certitudinea ca vei fi ranit, esti o fiinta terminata. pe o anumita scara de valori, desigur. pentru unii e mai impotanta dragostea.. others fuck it.. and others just don't care..

eu am un ceas rosu pe care scrie 'love', si o bratara galbena pe care scrie 'harmony&balance', si o bluza roz care merge cu orice, si ochii aproape negri si prea mari si prea deschisi, si degete lungi, si un iepuras de miere, am un tricou cu un soare mare si portocaliu pe spate, si pierce cu bubbles.
stop the tears..

si mi se par interesante senzatiile fizice corelate cu stari emotionale. adica daca atunci cand esti fericit se secreta endorfine, cand esti nefericit ce se intampla de ti se strange stomacul si-ti vine sa vomiti?

so isn't it ironic?


Tuesday, April 04, 2006

that blue is all in a rush


does heaven have enough angels yet?

imi invart viata printre reprosuri si recunoasteri, copaci infloriti si taximetristi intristati.

pentru prima data intr-un moment de criza, weekendul asta am apelat la unica sursa posibila de dragoste neconditionata.

and everything's yellow..

relaxing times.. cu somn suficient si vise complicate. cu vant in aer si haine colorate si usoare.. cu plimbari, plimbaaari.. imi place in herastrau. cu sarutari aiurea si zambete vanilate si zulufi iar in par.

you are my highest high

i dunno.. i'm tired i guess.. am hotarat.. i'm taking things slowly now.. prea multe entuziasme spoite.. si mi-e dor de mare. inca.

Wednesday, March 29, 2006

cap ou pas cap?




Thursday, March 23, 2006

continuare 1

"Tus ojos me llevan lentamente al sol
Y tu boca me habla del amor y el corazón
Tu piel tiene el color de un rojo atardecer"
Juanes - Es por ti

traiesc de cateva zile cu o senzatie recurenta de deja-vu, si am mai scris despre asta, se face iar cald si nu stiu daca e astenie sau altceva.
ar trebui sa dorm acum, dar prefer sa stau pe asternuturile mele rosii, in pozitie de sukasana, cu laptopu'n brate si unica sursa de lumina, pe langa visele fetelor si pe langa cosmarurile prinse'n dreamcatcher-ul atarnat in mijlocul camerei, cu gandurile indreptate spre spatiul virtual si privirea pironita pe litere ce apar rapid una dupa alta, semne negre pe niste alb.

am facut aseara impreuna cu dragos o analogie grafica "fenomenului" de a-ti genera viata, trecutul si viitorul. e cum ai sta intr-un spatiu alb si pentru a vedea mai bine lucrurile din trecut, care sunt in sine alb pe alb, le-ai stropi cu niste culoare, dandu-le astfel semnificatii. bubbles likes her colors, people like their colors.. si la fel si cu viitorul. e putin abstract.

"You know it's never been easy to love someone like me"
Don't leave - Faithless

"Kiss me down by the broken tree house
Swing me upon its hanging tire
Bring, bring, bring your flowered hat
We'll take the trail marked on your father's map"
my karaoke song.

n-am zis niciodata unui tip 'te iubesc'. si mi-e dor sa fac asta.. :)





Wednesday, March 22, 2006

de continuat 2 [morning always comes too soon]

asa deci era cat pe ce sa-mi pierd ideea din cauza lui dragos (care e intr-o stare foarte inaltatoare asa, cum i se mai intapla lui sa fie :P-doua puncte cu the fucking tongue), dar am sa incerc sa o recompun. pe ea, ideea.

got it. ideea.

ok, fine, idea baby! idea - i told you this wouldn't work :P
not again! - e ca pe messenger si ce se intampla e ca nu exista nici un fel de comunicare dincolo de liniuta aia orizontala
you start..[whisper]- why baby? are you shy again? and there she goes all sweet and manipulative
hong kong.. ok.. nu nu nu, nu, de fapt, nu era nu. era da. super. supertrouper. - [zambet ironic] el vrea sa dea bine ca stie ca apare pe blog. si isi pastreaza atitudinea de house-er
de de de ce? houser? maybe.. -ce mi-ai zis?- .. maybe.. [si zambeste]..
stii chestia asta e la fel, sau seamana cu o piesa de enescu. enesco. -

si pe masura ce scriu observ ca nu pot reda ce se intampla pur si simplu, desi timpul s-a dilatat, si ca ce fac e ca sterg ceea ce mi se pare in plus. i'm doing it right now, by making my spelling mistakes right. i'm doing it over and over, si peste tot, in tot. ochii mei sunt tristi? nu. sufletul batran. baran? asa simt.. si parca tot mai batran, de fapt tot mai clar despre cat de batran. cu cat creste the 'know', cu atat creste the 'don't know'. exponenetial. de fapt.

Saturday, March 11, 2006

de continuat

[Come away with me in the night
Come away with me
And I will write you a song]

de pe balcon se vad toate luminile bucurestiului, inima care pulseaza, masini si oameni care se grabesc, griji, temeri, frustrari, frici, toate se condenseaza pe fire de praf si se ridica spre ceruri, cu statie directa la etajul 4.

din camera cealalta se aud voci infundate al caror ton nu-l pot distinge.. nu-mi pot da seama daca se cearta sau se joaca.. in camera de deasupra mea si in cea de dedesubt alti oameni isi traiesc dramele. acum in pauza de somn probabil, haunted by their dreams, cu noi provocari pentru ziua de maine, pe care le vor aborda cu aceleasi reactii. e ca atunci cand cauti ceva, si cauti de mai multe ori in aceleasi cateva locuri. just do it. ar putea sa actioneze pur si simplu, cum le vine'n minte, oricum n-au nimic de pierdut. Un fel de 'ziua cartitei', in fiecare zi alta abordare pana merge... doar ca in viata reala conteaza ceea ce cred altii, ceea ce complica destul de mult lucrurile for the usual human being.



Wednesday, March 08, 2006

sensualité

m-am amuzat azi cu niste prietene pe marginea unui fel de test ce-si punea bazele pe legatura intrinseca dintre toate gesturile noastre si sexualitate. sau erotism. sau senzualitate. (in ordinea rafinamentului)

ce cred ca se intampla este ca evolutia nu face altceva decat sa ascunda mai bine instinctele, sa le camufleze si sa le rafineze, ele ramanand insa prezente in tot..

[cu umerii relaxati, stand picior peste picior, cu fusta ridicata putin intr-o parte si cu pantoful drept alunecandu-i, ea isi da parul dupa ureche si isi continua concentrata povestea]

impresia pe care o am despre societatea actuala, din acest punct de vedere, este ca se afla intr-o faza de reprimare a senzualitatii, promovate fiind femeile (masculinizate) de afaceri si papusile de carton. (discutie veche si aproape cliseica de altfel..)
[nu stiu de ce, dar asociez automat notiunea de senzualitate cu femei cu parul inchis la culoare.. ]
am cunoscut acum cateva zile o tipa care pur si simplu emana feminitate, care e asa cum imi inchipui ca erau femeile din statele unite din anii '50.. cu fuste cu talie inalta, cu parul lung, cu mult stil si multa gratie, cu ruj pe buze.. libere cu a fi femei... (please note - "asa cum imi inchipui ca erau femeile ..." :) )..

no specific point to make, read between the lines..

Tuesday, March 07, 2006

alternezi? alternanta alternativa - slalom printre

" Yeah, I've got a ticket to the moon
But I'd rather see the sunrise in your eyes."
Electric Light Orchestra - Ticket to the Moon

"..sa nu-ti suprimi sentimentele da' sa-ti intaresti amortizoarele.. adica sa ai capacitatea de a gusta viata.. da' si de a trece peste rahaturi. dornica de viata... atasament... mangaieri sincere... sarutari... atentie... dornica de a fi femeie si de a ti se aduce aminte de asta zilnic..."
(multumesc.. )

Hai sa incerc si eu cum zice Cougar ca face, sa scriu intai de mana si apoi sa transcriu pe blog. Poate asa reusesc sa-mi organizez mai bine ideile...

[incruntat, el se indeparteaza grabit prin multimea de la Romana]

Ma confrunt in ultimele zile cu o lipsa ingrozitoare de timp, desi, daca stau sa ma gandesc mai bine, nu poate fi decat o proasta organizare a prioritatilor. Plurivalenta (multivalenta..?) - ma ajunge din urma, si nu pot (fie..vreau..) sa aleg si sa ierarhizez... asa ca ma gasesc dormind 5 ore pe noapte (sau dimineata..), si din fericire full of energy in rest. (bullshit).

[la urma urmei nu conteaza nimic, e doar un joc cu niste alegeri... important este sa nu stai pe loc. alece ceva, orice, si apoi fa ca alegerea aceea sa fie cea mai buna]

Mi s-a stricat mp3-playeru' si iar am ramas pironita in the eyes of the passers by, asta in caz ca nu ma ascund dupa vreo carte ceva.. si nu ar fi vorba de ascuns.. dar sunt prea tristi oamenii aia de la metrou.. ar trebui sa doarma mai mult cred.. sau sa se mute in zone mai frumose.. sau sa incerce si ei sa fie mai voiosi, parca se complac in dizgratie, un fel de victimizare colectiva. Are Plesu in cartea aia pe care-o citesc acum (si pe care-am uitat-o la andi... aa... comedii la portile orientului) un eseu in care propune sa extragem (imaginativ) toate conversatiile despre vreme, despre bunici si nepoti si haine si par si plangeri si plangeri si prejudecati si judecati.... si-asa mai departe... si concluzia lui e ca ce ramane e o liniste adanca. adanca. e frumos cuvantul asta 'adanca'...

"Hey hey I saved the world today
Everybody’s happy now
The bad things gone away
And everybody’s happy now
The good thing’s here to stay
Please let it stay"
Eurythmics - I Saved the World Today

i'a crescut iarba'n cap lu' ala micu'... that's gotta mean somenthing..

Wednesday, February 22, 2006

dezghetarea - aproape martie

mi-e cald..

in lupta pentru dreptate ne luptam in subiectivisme argumentate mai mult sau mai putin bine, pe baza unor sisteme de valori si ele subiective. in dorinta de a ascunde frici vechi bravam aiurea, pentru ca cea mai buna aparare este atacul, si fara sa ne dam seama ca cei mai puternici vad clar punctele vulnerabile. din dorinta de a fi pentru oameni si din naivitatea de a crede intr-o utopie indraznesc sa visez si sa actionez in directia unei armonii universale, oricat de cliseic ar suna asta.

se face cald in apartamentul asta din mijlocul bucurestiului, bate soarele toata ziua si imi inchide claculatorul. imi amintesc de primavara trecuta, si de primavara din'ainte, si de cealalta.. din obisnuintele diminetilor de primavara azi-dimineata mi-as fi aprins o tigara.. pe balcon.. din aceeasi obisnuinta am deschis larg geamurile, si s-a intamplat sa mi se gateasca. si parca are alte nuante soarele-asta, a redevenit galben cald, si oamenii au inceput sa se relaxeze. si bate vantul...

e 6 fix.

Monday, February 13, 2006

orase pierdute in timp si spatiu

"don't you know blue eyes? you never can win.."
(under my skin - u2&frankie)

atmosfere de oras, cu gazele lor de esapament, si oamenii si magazinele lor, cu sperante, credite imobiliare, teze, lucrari de diploma, parcuri, caini, macarale, muncitori (nu ca muncitorii n-ar fi oameni... :) ), secrete, piatra cubica, hanuri vechi, carute, masini, dacii (nu ca daciile n-ar fi masini), sensuri giratorii, femei elegante cu esarfe aruncate peste umar, tipi cu castile in urechi, pipite (nu ca pipitele n-ar fi femei..), fumuri de tigara, cafenele ascunse, croissante la micul dejun, miros de briose cu martipan, fetite care isi piaptana adormite parul, asternuturi calde, imbietoare si abandonate, fete de masa scuturate pe geam, colturi murdare de strada cu homeless-i inghesuiti, zara, malluri, cumparatori, amante ciufulite, miros de cafea, femei de serviciu, o fusta verde cat salariul minim pe economie, aeroport, avioane, relatii, strainatate, autobuze, straini, taximetristi, fraieri, calculatoare, blocuri, bloguri, zambete, vernisaje, plansete, curve, dimineata, apus, marcaje, compostoare electrice, camine de studenti, casa poporului, biciclete, merriot, zile de nastere, mcdonald's, cinematografe, portocale, gradina japoneza din cismigiu, florile din colt de la brd, coloana sonora din amelie, jeux d'enfants..

ce-ai inteles?