Wednesday, September 27, 2006

acum

n-am mai dormit acasa de aproape o saptamana..
m-am transferat pe rand la cele mai apropiate persoane de mine, si ma bucur inca de spatiile lor.
dorul de cineva e parca mai soft daca esti la el acasa.
acum imi pregatesc baia, si am gasit aici o carte pe care vreau de mult s-o citesc.
fumez un davidoff lights si am mancat niste mar si ma minunez de tot felul de lucrusoare de pe-aici, personalizate si incarcate cu semnificatii si povesti.. ma joc prin energii care-mi sunt drage si dorm in asternuturi verzi si foarte fine, intr-o camera cu multe papusi si haine frumoase si accesorii. si mi-a dat niste papuci cu pene roz, ca sa nu-mi fie frig..
m-am blocat si m-am uitat in gol cateva minute pierduta-n ganduri. dispar din spatiu cand ma pierd in ganduri, parca ma resorb undeva in capul meu, si oricat ar fi de interesant sau de boem, nu e viată acolo.
aleg viată.

Wednesday, September 20, 2006

timp

ma tot joc in ultimele zile cu laptopul meu nou si alb si fain.. si tot aman momentul in care sa invat, e perioada de restante acum si am avut cateva.. mai sunt doua..
am senzatia ca se dilata timpul, si am stari de spirit opuse care alterneaza neanuntat, low energy si adorm in brate la razvan desi nu e timpul de somn, high spirits si sunt queen of the world, dincolo de orice limita as fi crezut vreodata ca am.
as vrea sa fie liniste si sa treaca odata perioada asta atat de aglomerata in care n-am timp de nimic. vreau sa fie saptamana viitoare si sa se relaxeze spatiul, sa pot sa citesc si sa fac curat la mine-acasa, sa ma duc la scoala si sa citesc carti pentru diferite cursuri pe tot felul de teme.
iar am senzatia ca nu scriu nimic interesant, ca scriu ca sa nu mi se reproseze ca n-am mai scris de mult. mi-e lene sa tastez, mi-e lene sa articulez cuvinte..
mai scriu. vreau ceva nou. o sa-mi fac o tema noua pentru blog, indata ce gasesc niste timp.
saptamana viitoare va fi timp mult.
abia astept..

Saturday, September 09, 2006

ruginiu


sambata dimineata. racoare de toamna si vant aproape rece, misto dupa vara prea calda, 7 oameni in troleul cu numarul 91 se indreapta cuminti fiecare in directia lui. e curat dimineata, s-au strans deja toate urmele dezmatului si orasul se purifica, cei buni se trezesc si incep sa misune pe strazile inca nu inghetate. va veni..
ma uit cu o retinere spre cartea de pihologie sociala si-mi imaginez zile de vacanta la ski si zile de alintat in pat si zile de plaja la mare sau de plimbare in budapesta, dar acum suntem intre, e doar toamna si toamna oamenii se trezesc putin la realitate, si si eu.
mai e ceva pana la craciun, dar cadourile apar de acum si pot sa-mi fac ceai artistic. asta n-are sens pentru voi, dar are sens pentru mine.. se mai intampla..
in minte-mi vajaie curenti luminosi pe care unii le numesc ganduri, si sunt culori care se amesteca, asa ca in videoclipul nou de la madonna, 'do you believe in love at first sight'?
nu-mi mai place calculatorul asta, dar asta va trece peste cateva ore cand va ateriza un avion cu surprize.
uite aline, scriu pe blog si acum ai ce sa citesti cand iti fumezi tigara de dimineata, sau poate aia de seara..
sunt aceeasi persoana si totusi alta in fiecare zi, cateodata mi se pare ca mi se suprapun diferite momente temporale, si am o scurta stare de confuzie, de genul ce fac aici? de ce nu e nu-stiu-cine langa mine? de ce e el? si apoi imi amintesc tot ce s-a intamplat, si sunt tot eu, doar ca parca alta, si totusi parca s-a facut o bucla si m-am intors putin inapoi, imi vine sa fac show-uri din nou si sa ma supar si sa plec pentru ca apoi sa ma intorc spasita la ceea ce conteaza de fapt. imi vine sa fiu din nou absurda pentru ca nu mai conteaza sa nu par copil, acum cateodata sunt, cateodata nu, si ma bucur de expresie de sine oricum ar fi ea.
imi permit din nou sa scriu fraze lungi si interpretabile, cu intelesuri multiple sau fara inteles, imi permit sa adorm in brate si sa ma joc si sa mananc budinca la micul dejun, si sa beau cafea prea dulce cu mult lapte praf, si sa ma dau cu troleul cu gandurile aiurea..
azi e regasirea, cateva luni mai tarziu.
weekend-ul urmator am pauza.
si cateva examene urla 'knock-knock!'
heya. welcome.