Wednesday, July 05, 2006

back to the city

ei..

mi-a povestit cineva un experiment in care niste bastinasi primitivi de pe undeva din prin africa au fost luati si dusi cu avionul in new york, no explinations provided, si plimbati cateva zile pe-acolo pe strazi, dupa care intrebati, cu ajutorul unui pseudo-translator, ce anume au vazut. si ce au raspuns a fost: o gaina.
stupefiati, cercetatorii au revazut toate casetele filmate cu ocazia plimbarii, si au vazut la un moment dat, intr-un colt de imagine, intr-o vitrina, o gaina.

deci chiar nu poti vedea decat lucruri pe care le stii, nu poti recunoaste decat ceva ce este deja in tine, si asta e o idee veche pe care o inteleg tot mai bine. makes me wonder.. a little bit.. toate lucrurile la care reactionez, toate lucrurile pe care le combat mental automat par acum a fi lucruri pe care mi le ascund de mine insami, constrangeri, poate, ca sa-l citez pe G., si la care am acces datorita simplului fapt ca imi permit sa consider.

i'm back now.
si ce-am vazut zilele-astea
e ca lumea e foaarte mica..

2 comments:

Anonymous said...

Iti bate inima.Il auzi apropiindu-se in bataile inimii.Si deodata este.Alt om decat tine.Ti-e strain.Il astepti.Cine-i?Cum e?E inafara ta?E inauntrul tau? Esti el,din cap pana-n picioare.Esti in sufletul lui,esti privirea si vorba lui.Te-ai pierdut in el..Inconstient,in tine se urzesc treptat,de la sine,faptele creaturilor tale.Vointa ta abdica..Poti simti si ce nu stii,poti invata..

Anonymous said...

Este o chestie foarte simplă: oamenii ăia nu au fost socializaţi cu valorile şi cultura materială occidentală, de aia le-au "scăpat" zgîrie-norii.
Plus, este vorba şi de habitusuri (Pierre Bourdieu, dacă eşti interesată).

Post a Comment