Wednesday, March 08, 2006

sensualité

m-am amuzat azi cu niste prietene pe marginea unui fel de test ce-si punea bazele pe legatura intrinseca dintre toate gesturile noastre si sexualitate. sau erotism. sau senzualitate. (in ordinea rafinamentului)

ce cred ca se intampla este ca evolutia nu face altceva decat sa ascunda mai bine instinctele, sa le camufleze si sa le rafineze, ele ramanand insa prezente in tot..

[cu umerii relaxati, stand picior peste picior, cu fusta ridicata putin intr-o parte si cu pantoful drept alunecandu-i, ea isi da parul dupa ureche si isi continua concentrata povestea]

impresia pe care o am despre societatea actuala, din acest punct de vedere, este ca se afla intr-o faza de reprimare a senzualitatii, promovate fiind femeile (masculinizate) de afaceri si papusile de carton. (discutie veche si aproape cliseica de altfel..)
[nu stiu de ce, dar asociez automat notiunea de senzualitate cu femei cu parul inchis la culoare.. ]
am cunoscut acum cateva zile o tipa care pur si simplu emana feminitate, care e asa cum imi inchipui ca erau femeile din statele unite din anii '50.. cu fuste cu talie inalta, cu parul lung, cu mult stil si multa gratie, cu ruj pe buze.. libere cu a fi femei... (please note - "asa cum imi inchipui ca erau femeile ..." :) )..

no specific point to make, read between the lines..

3 comments:

Suntcalm? said...

Dupa cum am spus, naturaletea se invata, o femeie e senzuala daca e naturala si stie/poate emana senzualitatea de care beneficiaza :)

Cris said...

N-am mai intalnit de foarte mult timp o femeie cu adevarat feminina... lucky you :). Ba mai mult decat atat, mi se intampla sa intalnesc barbati mai feminini decat multe dintre femeile pe care le cunosc. Din pacate, si aici voi folosi un cliseu, societatea te (ne, le) forteaza masculinizarea.

Paul Dimulescu said...

Senzualitatea si sexualitatea au fost intotdeauna stabilite de vremuri... Societatea isi alege modelele, iar faptul ca azi femininul e imbibat de testosteron e din vina acelorasi oameni care mai apoi se plang de forma pe care o are. Cat despre evolutie si instincte... Nu stiu. Eu cred ca evolutia tinde sa dezbrace omul de mister, sa liniarizeze sentimentele. E posibil ca asta sa insemne disparitia instinctelor.

Post a Comment